Νόστιμα, εύκολα, με μόνο 3 υλικά τα τρουφάκια με μπισκότα Οreo θα γίνουν από τα αγαπημένα σας γλυκά που σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις!
Υλικά :
- 20 μπισκότα Oreo
- 100 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
- 400 γρ. άσπρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση :
Θρυμματίζουμε πολύ καλά, σε μούλτι, τα μπισκότα oreo, σε ψίχουλα. Κρατάμε στην άκρη σε μικρό μπολάκι 2 κουτ. σούπας από τα ψίχουλα μπισκότου και τα υπόλοιπα τα μεταφέρουμε σε μέτριο μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Πλάθουμε με το μείγμα 20-21 μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνουν.
Κρατάμε στην άκρη το 1/4 από τα κομματάκια λευκής σοκολάτας και το υπόλοιπο 3/4 της ποσότητας, το βάζουμε σε μεγάλο μπολ και το λιώνουμε καλά σε μπεν μαρί.
Αφαιρούμε το μπολ από το μπεν μαρί, ρίχνουμε αμέσως μέσα τα κομματάκια σοκολάτας που κρατήσαμε και ανακατεύουμε να λιώσουν καλά μέσα στη καυτή λεία κρέμα. Έτσι θα γίνει λίγο πιο πηχτή η κρέμα.Βγάζουμε τα μπαλάκια oreo από το ψυγείο. Παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα, τρυπάμε ένα μπαλάκι και το βυθίζουμε, κρατώντας το με την οδοντογλυφίδα, στη λιωμένη σοκολάτα.
Το γυρνάμε γύρω γύρω ώστε να καλυφθεί παντού με τη λιωμένη σοκολάτα.
Τινάζουμε τη περίσσια σοκολάτα και το τοποθετούμε στη στρωμένη με λαδόκολλα πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο.
Το πασπαλίζουμε στη κορυφή του με λίγο από το θρυμματισμένο Οreo που κρατήσαμε και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν όλα τα μπαλάκια που έχετε πλάσει.
Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά και σταθεροποιηθεί και σφίξει η σοκολάτα. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες,
καλύπτουμε τις τρυπούλες με λίγα επιπλέον ψίχουλα oreo και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία !
Πηγή : Bakeclub και www.sintayes.gr
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou
Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ…