Σας αρέσουν τα κωκ; Εμείς τα τσακίζουμε….. το μόνο κακό είναι ότι ένα δεν αρκεί ποτέ!! Έτσι, το μεγαλώσαμε και το κάναμε….τούρτα!
Μία συνταγή για κωκ σπέσιαλ και σε μέγεθος….xxl !!!
Τούρτα κωκ σιροπιασμένη, στρώσεις παντεσπάνι βανίλια, αφράτης κρέμας και γευστικής γκανάζ, μία τούρτα που μέσα από την απλότητα των υλικών της κρύβει τόση νοστιμιά!
Υλικά:
3 έτοιμους πάτους παντεσπάνι βανίλια
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια (για ζεστή κρέμα)
- 1 φακελάκι σαντιγί βανίλια Γιώτης Garni
- 200 γρ. κρύο γάλα
- 130 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
Σιρόπι:
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ½ ποτήρι νερό
- 1 βανίλια
- Χυμό από ½ λεμόνι
Για την γκανάζ σοκολάτας:
- 170 γρ .σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. γάλα
- 1 κουτ .σούπας βούτυρο
- 150γρ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για την κρέμα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχειασε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά, την σκεπάζουμε με μεμβράνη όχι στο χείλος της κατσαρόλας αλλά πάνω από την κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά για να την χτυπήσουμε αργότερα με την σαντιγί.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.Η κρέμα μου έχει κρυώσει. Χτυπάμε τοgarni με το κρύο γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ρίχνουμε με μία μαρίζ μέσα στο κάδο του μίξερ την κρέμα
και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να γίνει ένα με την σαντιγί.
Ξεκινάμε την συναρμολόγηση της τούρτας μας.
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα,
το σιροπιάζουμε και βάζουμε την μισή κρέμα.
Από επάνω σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα, σκεπάζουμε με τον τρίτο παντεσπάνι, και σιροπιάζουμε.
Για να γίνει σιροπιαστή η τούρτα μας βάζουμε παραπάνω σιρόπι από ότι κανονικά θα βάζαμε. Δηλαδή, εγώ κάθε πάτο παντεσπάνι τον σιρόπιασα δύο φορές. Αν δεν θέλετε να είναι πολύ το σιρόπι απλά σιροπιάστε την με τον συνηθισμένο τρόπο.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση, το αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το γάλα, το βούτυρο και την σοκολάτα τεμαχισμένη.
Ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν, την αποσύρω από την φωτιά και την αφήνω 5 -10 λεπτά να κρυώσει.
Καλύπτω το 3ο παντεσπάνι με την γκανάζ.
Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα και στολίζουμε την τούρτα όπως μας αρέσει!!
Την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες πριν την σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou
Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ…