Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Σουτζουκάκια από ρεβίθια με σάλτσα

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Σουτζουκάκια από ρεβίθια με σάλτσα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





 

Σουτζουκάκια νηστίσιμα σκεφτήκατε πώς μπορείτε να φτιάξετε;

Μια νόστιμη και νηστίσιμη παραλλαγή τους είναι με ρεβίθια. Για να δούμε όμως πώς φτιάχνονται!Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα σουτζουκάκια που θα δοκιμάσετε ποτέ!

mageireyontas-me-tin-areti

Υλικά:

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • Μαϊντανόψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • Ούζο για το πλάσιμο
  • φρυγανιά
  • αλάτι και πιπέρι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λάδι για τηγάνισμα

για την σάλτσα

  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε άφθονο νερό. Αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό. Την επομένη ημέρα τα σουρώνουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ τόσο ώστε να μη γίνουν αλοιφή, αλλά να υπάρχουν και κομματάκια, για να έχει το μείγμα ωραία και τραγανή υφή.Τα βάζουμε σε μια γαβάθα, προσθέτουμε το πλιγούρι το οποίο το έχουμε βράσει και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το κύμινο, το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο επίσης, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε. Ρίχνουμε τόση φρυγανιά όση χρειάζεται για να βγει ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον για να σφίξει το μείγμα.

2

Βουτάμε τα χέρια μας στο ούζο και πλάθουμε τα σουτζουκάκια. Κυλάμε τα σουτζουκάκια στο αλεύρι ώστε να καλυφθούν, τινάζουμε το περισσευούμενο και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Δεν βάζουμε πολλά μαζί στο τηγάνι για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσουν.

3

Πάμε τώρα στην σάλτσα μας : σε μία μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον κύβο λιωμένο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα αν χρειαστεί και βράζουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι του σκεύους, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Σερβίρουμε με πουρέ ή με τηγανιτές πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστά.

4

Αν δεν νηστεύουμε προσθέτουμε στο μείγμα μας 2 αυγά.

Καλή μας όρεξη !!

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο email :  aretismageiremata@gmail.com

Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ…

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μοσχάρι Κοκκινιστό με Κρόκο Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μοσχάρι Κοκκινιστό με Κρόκο Υλικά 1200g μοσχάρι σπάλα σε κύβους 4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες Αλάτι Πιπέρι 5 κ.σ. ...