Γεμιστό φύλλο σφολιάτας με τριμμένο κολοκυθάκι, αλλαντικά, τυρί Φιλαδέλφεια και κασέρια από επάνω!
Η περιγραφή είναι πολύ φτωχή σε σχέση με το αποτέλεσμα! Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιαστείτε για το πόσο γρήγορα μπορείτε να σερβίρετε ένα πεντανόστιμο ρολό σαν κυρίως γεύμα ή σαν συνοδευτικό με μπύρα ή κρασάκι! Δεν ξέρω αν τρώγεται κρύο γιατί ποτέ δεν πρόλαβε να κρυώσει!
Υλικά :
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 μικρά κολοκυθάκια
- 10 φέτες ωμοπλάτη
- 6 φέτες μπέικον καπνιστό
- 1 κουτί τυρί μαλακό τύπου Φιλαδέλφεια
- Κασέρι τριμμένο
- Σουσάμι για πασπάλισμα
- 1 αυγό και λίγο γάλα
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε το φούρνο πάνω – κάτω αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.Απλώνουμε το 1ο φύλλο έτσι ώστε να έχουμε μπροστά μας τη μία από τις μεγαλύτερες πλευρές του και το ανοίγουμε με τον πλάστη.
Απλώνουμε το μισό μαλακό τυρί σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας 1 με 2 δάχτυλα περιθώρια στις 4 πλευρές του. Από επάνω τρίβουμε το 1 κολοκυθάκι αφού πρώτα το πλύνουμε καλά και το σκουπίσουμε.
Στρώνουμε τα αλλαντικά μας, κόβουμε το μπέικον και το βάζουμε από επάνω και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το μοιράζουμε εδώ και εκεί. Ρίχνουμε μπόλικο κασέρι τριμμένο.
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό προσεχτικά. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας και τοποθετούμε το ρολό προσέχοντας η ένωση να πάει από κάτω.
Χαράζουμε με μαχαίρι κοφτερό πλάγια όλο το ρολό (εγώ χρησιμοποιώ τον κόφτη της πίτσας).
Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και περνάμε όλη την επιφάνεια του ρολού με το πινέλο.
Τέλος, πασπαλίζουμε με το σουσάμι
και το ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Επαναλαμβάνουμε και με το άλλο φύλλο την ίδια διαδικασία.
Στο συγκεκριμένο ρολό πρόσθεσα και λίγο βρασμένο κοτόπουλο από κοτόσουπα που περίσσεψε και του ταίριαξε πολύ ωραία!
Καλή επιτυχία!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou