Φοβερή συνταγή για σπιτικά κρουτόν! Τραγανά και πεντανόστιμα. Απίστευτο συνοδευτικό για τους μεζέδες, τις σαλάτες και κυρίως τα ποτά μας. Το μόνο που μας χρειάζεται είναι ψωμάκι που μας περίσσεψε!
Υλικά :
- Ψωμί 3-4 ημέρων
- Αλάτι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 oC στις αντιστάσεις. Κόβουμε τις φέτες το ψωμί και μετά ανά φέτα το κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.
Τα βάζουμε σε ταψί κουζίνας και τα περνάμε ένα – ένα με ελαιόλαδο, προσέχοντας να τα ραντίσουμε όλα
Αλατάκι, ρίγανη από επάνω.
Με τα χέρια μας τα ανακατεύουμε να πάει σε όλα και έτοιμα για τον φούρνο.
Τα ψήνουμε 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα κρουτόν να κρυώσουν μέσα στο ταψί. Τα φυλάμε σε σακούλα ή αεροστεγές κουτί.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σκόρδο, σουσάμι, τριμμένο κεφαλοτύρι, πάπρικα ή ότι άλλο σας αρέσει!!!
Καλή επιτυχία!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou