Συνταγή με κουραμπιέδες έχουμε σίγουρα όλοι! Συνταγή με κουραμπιέδες γεμιστούς με καρύδια έχετε δοκιμάσει; Τα φετινά Χριστούγεννα απολαύστε κουραμπιέδες βουτύρου με καρύδια, μια διαφορετική συνταγή από την παραδοσιακή που θα την αγαπήσετε σίγουρα!
Την φανταστική αυτή συνταγή μας την έστειλε ο φίλος αναγνώστης κ. Δημήτρης Τσολάκης www.mitsomageiremata.gr
Ο Δημήτρης, που από μικρή ηλικία είχε σχέση με την κουζίνα μιας κ βοηθούσε με μεγάλη επιτυχία και χαρά τη μητέρα του στα φαγητά, τον Ιούνιο του 2016 του προέκυψε η ιδέα να βιντεοσκοπήσει τις συνταγές του, να τις ανεβάσει στο διαδίκτυο (YouTube) και να δημιουργήσει την εκπομπή μαγειρικής “Μητσομαγειρέματα”. Μετά από λίγο καιρό ήρθε και η ανάλογη ιστοσελίδα, την οποία την έκανε μόνος μιας και είναι Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής. Δουλεύει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το χόμπι του είναι η μαγειρική. Δεν έχει σπουδάσει ούτε έχει παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο μαγειρικής!
Τα “Μητσομαγειρέματα”, περιλαμβάνουν σπιτικές, παραδοσιακές, ελληνικές συνταγές, υλοποιημένες βήμα προς βήμα, που έφθασαν στα «χέρια του», από γενιά σε γενιά, από τις γιαγιάδες και τη μητέρα του!Στις συνταγές των “Μητσομαγειρεμάτων” δεν υπάρχουν μυστικά. Μοναδικό μυστικό είναι οι δοκιμές και το μεράκι σας!!! Η αυθεντική ελληνική κουζίνα είναι για όλους και σας καλεί να τη γνωρίσετε.
Υλικά :
- 600 με 700γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 500 γρ. καρύδια
- 250 γρ. Lurpakβούτυρο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη ή άχνη
- 400 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε σπάζοντας τα καρύδια σε 2 με 3 κομμάτια.
Βάζουμε το βούτυρό μας στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 μόνο λεπτό, μόνο για να μαλακώσει, όχι να λιώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, 3 – 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ή άχνη) και ξεκινάμε να τα ανακατεύουμε στο «μίξερ» (ή και με τα χέρια)
ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι και τα καρύδια.
Τα ρίχνουμε εναλλάξ. Βάζουμε και το μπέικιν πάουντερ. Για το αλεύρι προσοχή, να μην σφίξει πολύ το μείγμα μας και είναι αδύνατο να πλαθούν.
Αν γίνει κάτι τέτοιο, προσθέτουμε λίγο βούτυρο. Όταν τελειώσουμε με τα υλικά μας, δοκιμάζουμε το μείγμα μας, αν είναι, όσο γλυκό θέλουμε και αν μπορεί να πλαθεί.
Μέχρι να τα πλάσουμε, ανάβουμε και το φούρνο στους 160 βαθμούς, παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μία λαδόκολλα.
Φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες, σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τους βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Όταν τελειώσει το ψήσιμο και όπως είναι καυτοί, τους «βουτάμε» στην άχνη ζάχαρη και στη γιορτινή μας πιατέλα!
Δείτε το video της συνταγής :
Καλή επιτυχία!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou
Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ…