Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Υγρό κέικ λεμόνι

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Υγρό κέικ λεμόνι

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Υγρό κέικ λεμόνι! Ένα από τα γευστικότερα και πιο αρωματικά κέικ που έχω δοκιμάσει!

Αφράτο, δροσερό και πολύ ελαφρύ κέικ, είναι ιδανικό για όλες τις ώρες ή να συνοδεύσει τον καφέ μας μετά από ένα βαρύ γεύμα. Κάθε φορά που το κάνω βγαίνει τέλειο και ιδιαίτερα αρωματικό με ευωδιά λεμονιού!

 

Υλικά :

  • 100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Χυμό από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση :

Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C  πάνω κάτω αντιστάσεις. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, προσθέτοντας την βανίλια και το ξύσμα από τα λεμόνια. Σταματάμε το μίξερ και κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα μαρίζ μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Λαδώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και βάζουμε λαδόκολλα μέσα στην φόρμα προσέχοντας η λαδόκολλα να εξέχει λίγο από τις άκρες για να ξεφορμάρουμε το κέικ.

Προσθέτουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε το κέικ για 25-30 λεπτά περίπου(ελέγχουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο).

 Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και το βάζουμε στην πιατέλα που θα το σερβίρουμε.

Ετοιμάζουμε το γλάσο που θα περιχύσουμε το κέικ. Βάζουμε την άχνη σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το χυμό από το λεμόνι. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει λείο και υγρό και τα περιχύνουμε αργά με ένα κουτάλι πάνω από το κέικ.

Αν θέλουμε να γίνει πυκνό γλάσο και όχι ζουμερό προσθέτουμε σιγά σιγά άχνη ζάχαρη και την δουλεύουμε μέχρι να έχουμε το γλάσο που προτιμάμε. Εγώ προτιμώ το ρευστό γιατί κάνει το κέικ ζουμερό και είναι το κάτι άλλο!!!

Καλή επιτυχία!

 Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team