Σε περίοδο νηστείας οι επιλογές μας είναι περιορισμένες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε φαγητά χωρίς γεύση!
Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με ελιές, σκόρδο και μπόλικη ντοματούλα.
Ένα νόστιμο, χορταστικό πιάτο με πολύ ξεχωριστή γεύση που αξίζει να δοκιμάσετε!
Γίνεται το ίδιο νόστιμο με φιλέτο γλώσσας, πέρκας ή οποιοδήποτε προτιμάτε!
Υλικά:
- 5-6 φιλέτα (γλώσσα, σαργός, ή πέρκα)
- πατάτες
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κούπα (τσαγιού) ελαιόλαδο
- ντομάτα τριμμένη ή χυμό ντομάτας
- ελιές (15 περίπου) ή ½ κούπα ελιές κομμένες σε ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε καλά τα φιλέτα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν καλά. Τα στύβουμε ελαφρά για να φύγουν τα πολλά υγρά, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, τα τοποθετούμε μέσα σε ένα σκεύος και τα αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με όλα τα υλικά (αλάτι και πιπέρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, ντομάτα και ελιές, τις οποίες τις έχουμε καθαρίσει από το κουκούτσι ή τις έτοιμες κομμένες σε ροδέλες) και τις περιχύνουμε με το κρασί, το μισό λάδι και τη ρίγανη. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο να γίνουν οι πατάτες.
Κατά διαστήματα ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε με λίγο ζεστό νερό για να αποφύγουμε να κολλήσουν οι πατάτες στο ταψί.
Μόλις είναι οι πατάτες έτοιμες, προσθέτουμε από επάνω τα ψάρια που τα έχουμε αλατοπιπερώσει και ρίχνουμε από πάνω τους το υπόλοιπο λάδι.
Περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού μας ώστε να διατηρηθούν ζουμερά. Ψήνουμε περίπου 20-25 λεπτά ακόμα ανάλογα το φούρνο.
Καλή μας όρεξη !!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας και εκτέλεσης: περίπου 1 1/2 ώρα περίπου
Υλικά: για 4 άτομα
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e-mail: aretismageiremata@gmail.com