Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Φιλέτο γλώσσας γεμιστό με καβούρι

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Φιλέτο γλώσσας γεμιστό με καβούρι

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

Μία πεντανόστιμη συνταγή για φιλέτα γλώσσας!

Φιλέτα γλώσσας θα βρείτε εύκολα στο ψαράδικο της γειτονιάς σας ή και κατεψυγμένα. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε γεμιστά με καβούρι, φρέσκα κρεμμυδάκια και τυρί κρέμα, όπως σας δείχνουμε στη συνταγή που ακολουθεί, και να τα απολαύσετε με ένα ποτήρι ωραίο κρασί!

 

 

Υλικά:

  • 6 φιλέτα γλώσσας
  • 250 γρ. καβουρόψιχα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τυρί Philadelphia
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα φιλέτα που θα χρησιμοποιήσουμε σε ένα σουρωτήρι να ξεπαγώσουν λίγες ώρες πριν το μαγείρεμα (αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα) και τα σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γλώσσας και από τις δύο πλευρές και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και  το καβούρι.

Ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο, το καβούρι και το τυρί Philadelphia.

Βάζουμε δύο κουταλιές από το μίγμα σε κάθε φιλέτο και τα τυλίγουμε σε ρολά.

Μεταφέρουμε τα ρολά σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Λιώνουμε το βούτυρο, το ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με αυτό τα ρολά.

 

Καλή επιτυχία!

Πηγή : www.foodprints.gr

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team