Η παραδοσιακή μας φασολάδα, σε άλλη εκδοχή, με προσθήκη χωριάτικου χειροποίητου λουκάνικου! Απλή και κλασσική σούπα, αλλά τέλεια μυρωδάτη, χορταστική και νόστιμη.
Τα χωριάτικα λουκάνικα είναι φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά και είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ»,
Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. 2463053611
Υλικά :
- 500 γρ. φασόλια νέας σοδειάς
- 4-5 λουκάνικα χωριάτικα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 καρότα
- 4 κλωνάρια σέλινο
- Χυμό ντομάτας
- 1 κύβο για όσπρια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- Αλάτι
- Κόκκινο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Από βραδύς βάζουμε σε κρύο νερό τα φασόλια και τα αφήνουμε να μουσκέψουν.
Ξεπλένουμε καλά τα μουσκεμένα φασόλια με άφθονο κρύο νερό και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τα σκεπάζουμε με άφθονο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις σε δυνατή φωτιά. Τα στραγγίζουμε, πετάμε αυτό το νερό και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε νερό (περίπου 1,5 λίτρο) , τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο, την πιπεριά ψιλοκομμένα και ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν για 40-50 λεπτά.
Αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό βάζουμε από τον βραστήρα για να μην διακόψουμε τον βρασμό του φαγητού.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να χυλώσουν ελαφρώς. (Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά και βράζουμε από την ώρα που θα σηκωθεί η βαλβίδα για μισή ώρα).
Αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να χυλώσει η φασολάδα. Έχουμε τηγανίσει το λουκάνικο με λίγο αλάτι και ρίγανη μέχρι να ξεροψηθεί ελαφρά. Το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.
Καλή επιτυχία!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou