Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αγριογούρουνο με πορτοκάλι και μουστάρδα

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αγριογούρουνο με πορτοκάλι και μουστάρδα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Απίστευτα ωραίο κρέας το αγριογούρουνο, μαριναρισμένο και καλομαγειρεμένο με πορτοκάλι και μουστάρδα, ένα αρχοντικό φαγητό σκέτο λουκούμι!!

Ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο.

mageireyontas-me-tin-areti

Υλικά:

  • 2,5 κιλά αγριογούρουνο κομμένο σε μερίδες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. φυτίνη
  • 6κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ. σ. μέλι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 πορτοκάλια χυμό και πορτοκαλόκουπες
  • 40 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι

για το μαρινάρισμα:

  • 9 ακτινίδια κομμένα σε φέτες
  • 4 κρεμμύδια
  • 1/2 ποτήρι ξύδι
  • Λάδι
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Το πλένουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε μπολ με νερό που το αλλάζουμε 4-5 φορές να φύγει το αίμα και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε άλλο σκεύος το πασπαλίζουμε αλάτι, από πάνω τα καθαρισμένα και κομμένα ακτινίδια και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, περιχύνουμε με ξύδι, προσθέτουμε και λίγο λάδι, κλείνουμε το καπάκι του σκεύους και το αφήνουμε από 5 ώρες έως 1 ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγει η βαριά μυρωδιά του και θα μαλακώσει πολύ το κρέας.

2

Την άλλη μέρα αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και το τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας , να στεγνώσει εντελώς. Σκίζουμε το κρέας και βάζουμε σκόρδο ψιλοκομμένο. Βάζουμε το βούτυρο και την φυτίνη σε μια φαρδιά κατσαρόλα να κάψουν, ρίχνουμε το κρέας  μέσα και το σοτάρουμε από όλες τις μεριές να ροδίσει καλά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τοποθετούμε το κρέας στη γάστρα.

3

Χτυπάμε στο μούλτι την μουστάρδα, το χυμό του πορτοκαλιού, ελαιόλαδο, το μέλι, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι να βγουν λίγο πηχτά και αλείφουμε με πινέλο. Λιώνουμε σε ελάχιστο ζεστό νερό το μέλι και περιχύνουμε το κρέας.  Προσθέτουμε τις πορτοκαλόκουπες και 2 ποτήρια χλιαρό νερό στη γάστρα. Σκεπάζουμε το αγριογούρουνο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προ θερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 2 ώρες και 30′.

4

Tips:

  • Το μαρινάρισμα του κρέατος είναι απαραίτητο για να μαλακώσει και να νοστιμίσει το κρέας.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία πάνω από όλα και αγάπη!!!!

H συνταγή της επόμενης εβδομάδας θα δημοσιευθεί την Πέμπτη 29-12-2016 λόγω Πρωτοχρονιάς!

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο email:  aretismageiremata@gmail.com

Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team