Μαλεμπί ή Μουχαλεμπί, μία ανατολίτικη κρέμα με ελαστική υφή, αρωματισμένη με μαστίχα και ροδόνερο, σερβιρισμένη με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο! Μία πρόταση για ένα ντελικάτο επιδόρπιο, με φίνα γεύση και αρώματα!
Υλικά :
- 1 1/2 λίτρο γάλα πλήρες
- 100 γρ. νισεστέ
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 150 γρ. ζάχαρη
- 4 κομματάκια μαστίχα Χίου
- 150 γρ. φιστίκι Αιγίνης
- Γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο
- Ροδόνερο
Εκτέλεση :
Από το γάλα κρατάμε 2 ποτήρια και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει. Χτυπάμε την ζάχαρη και την μαστίχα στο μούλτι
και τα ρίχνουμε μέσα στο γάλα που βράζει. Χαμηλώνουμε την φωτιά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να ζεσταθεί για 5 λεπτά.
Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε πολύ καλά το κορν φλάουρ και το νισεστέ.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κορν φλάουρ με το νισεστέ και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα, προσέχοντας να μη σβολιάσει.
Η κρέμα έχει πήξει και την αφήνουμε στην άκρη για μερικά λεπτά.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ατομικά γυάλινα μπολ ή σε ένα πυρέξ το οποίο τα έχουμε ελαφρώς βρέξει με το ροδόνερο.
Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες.
Είναι προτιμότερο να την φτιάξουμε από το βράδυ και να την βάλουμε στο ψυγείο.
Για να την σερβίρουμε κόβουμε την κρέμα σε κομμάτια και την γαρνίρουμε με γλυκό τριαντάφυλλο και φιστίκι αιγίνης.
Καλή επιτυχία!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou