Μια πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη συνταγή. Στη συγκεκριμένη παραλλαγή το κοτοπουλάκι μας το μεθύσαμε με μπυρίτσα και ενισχύσαμε τη γεύση του με μουστάρδα και μπαχαρικά.
Υλικά:
- 8-10 κοπανάκια κοτόπουλου
- 1 κουτάκι μπύρα
- 1 – 2 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 κουτ. σούπας μουστάρδα
- Κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κοπανάκια πολύ καλά.
Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας να είναι στεγνά. Αλατίζουμε, τα περνάμε με την μουστάρδα και προσθέτουμε το πιπέρι και τη ρίγανη. Ροδίζουμε τα κοπανάκια στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένοκαι σβήνουμε με την μπίρα ρίχνοντας τη σιγά σιγά.
Αν η μπύρα δεν καλύπτει τα κοπανάκια κατά τα 2/3 συμπληρώνουμε με λίγη Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε περίπου για 30 λεπτά, γυρίζοντας τα κοπανάκια μια – δυο φορές το καθένα.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία για να εξατμιστούν τα υγρά, να δέσει και να γλασάρει η σάλτσα, προσεχτικά πάντα για να μην αρπάξει.
Ταιριάζει φανταστικά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Καλή επιτυχία!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou