Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Βασιλόπιτα με τυρί κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Βασιλόπιτα με τυρί κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Συνταγή για την πιο αφράτη, γεμάτη αρώματα βασιλόπιτα που έχετε ποτέ δοκιμάσει! Φτιάξτε την και εντυπωσιάστε με την υπέροχη γεύση της! Σε ποιον θα πέσει φέτος του φλουρί;

 

Υλικά :

 

  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • ¼ κουτ. σούπας γαρύφαλλο
  • 200 γρ. καρύδια
  • 3 βανίλιες
  • 350-370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι

για το γλάσο :

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο

 

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5-6 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα ακόμη λεπτά.

Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά μέχρι να απορροφηθούν καλά. Το μυστικό είναι το πολύ καλό χτύπημα για να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε στο μείγμα τον χυμό, το ξύσμα,

το αλάτι και τις βανίλιες συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ. Προσθέτουμε κανέλα και γαρύφαλλο την μαστίχα και το μαχλέπι. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι

το οποίο το έχουμε κοσκινίσει με το baking.

Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια που τα έχουμε σπάσει στο μούλτι

και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού σε όλο το μείγμα της βασιλόπιτας.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28-30 εκ. το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με μια σπάτουλα.

Για μεγαλύτερη ευκολία, αφού αλευρώσουμε το ταψάκι, κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την στρώνουμε στο ταψί.

Πριν την βάλουμε για ψήσιμο δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί μας (όλα για αυτό γίνονται άλλωστε!!! ), κατά προτίμηση να είναι ελαφρύ για να βυθιστεί σιγά σιγά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και βγάζουμε τη βασιλόπιτα αφού μπήξουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο της και βγει καθαρή.

Αφού την βγάλουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει ανάποδα σε μια πιατέλα. Ξεφορμάρουμε και ξεκολλάμε την λαδόκολλα. Χρησιμοποιούμε ακόμη μία πιατέλα για να την ξαναγυρίσουμε, ώστε να έρθει η σωστή πλευρά επάνω. Τοποθετούμε την βασιλόπιτα πάνω σε σχάρα που από κάτω έχουμε βάλει μία πιατέλα.

Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την σοκολάτα τεμαχισμένη, το βούτυρο παγωμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν,

την αποσύρουμε από την φωτιά, την αφήνουμε 5 -10 λεπτά να κρυώσει και την απλώνουμε ομοιόμορφα στην βασιλόπιτα.

Διακοσμούμε όπως μας αρέσει!

Tips :

  • Μπορείτε να παραλείψετε το γλάσο σοκολάτας και να την διακοσμήσετε όπως αλλιώς θέλετε π.χ. μόνο με άχνη!
  • Της ταιριάζει πολύ και το φουντούκι. Σε αυτή την περίπτωση μην προσθέσετε κανέλα και γαρύφαλλο.

 

Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία και χαρά!

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο email :  aretismageiremata@gmail.com

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team