Μία νόστιμη, γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών, μακαρόνια σερβιρισμένα με σάλτσα τόνου και ελιάς! Ακαταμάχητος ο συνδυασμός τους, ότι πρέπει για να ετοιμάσετε ένα γρήγορο και γευστικό πιάτο!
Υλικά :
- 500 γρ. ζυμαρικά
- 1 τόνο σε λάδι ή νερό
- ½ κούπα ελιές κομμένες σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 ντομάτες τριμμένες
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Σε ελαφρώς αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες που τρίψαμε
μέσα στο κρεμμύδι και προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει.
Τα μακαρόνια έχουν βράσει, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι. Στην κατσαρόλα που βράσανε τα μακαρόνια, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και καίμε τα μακαρόνια.
Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά, ανοίγουμε τον τόνο,
τον τεμαχίζουμε
και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές και τον μαϊντανό, αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμη και σβήνουμε την φωτιά.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα τόνου και ελιάς από επάνω και απολαμβάνουμε το νόστιμο πιάτο που μόλις φτιάξαμε.
Καλή επιτυχία !
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou