Ζουμερός, τραγανός, πεντανόστιμος και κυρίως σπιτικός! Δοκιμάστε τον! Συνοδεύστε τον και με τζατζίκι σπιτικό και δε θα ξαναπαραγγείλετε ποτέ από έξω!
Την συνταγή μας την έστειλε η φίλη αναγνώστρια κα Έφη Μπαξεβάνη
Η Έφη Μπαξεβάνη είναι παντρεμένη και μητέρα ενός μικρού αγοριού, εκτός από το επάγγελμα της το οποίο λατρεύει, είναι καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας, έχει μεγάλη αγάπη στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Με υλικά τη φαντασία, την έμπνευση και το μεράκι της μετατρέπει απλά καθημερινά πιάτα σε έργα τέχνης!
Τις συνταγές της Έφης μπορείτε να τις βρείτε στη σελίδα της : Έφη Μπαξεβάνη-Οι συνταγές και στην ομάδα μαγειρικής όπου διαχειρίζεται στο facebook Μαγειρεύουμε με μεράκι.
Υλικά :
- 500 γρ. πανσέτα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
- 1 κουτ. σούπας κύμινο
- 1 κουτ. σούπας μπαχάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Ρίγανη
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει την πανσέτα σε κομμάτια ή ψιλοκόβουμε εμείς σε λεπτές λωρίδες. Στο μούλτι χτυπάμε το κρεμμύδι, την σκελίδα, όλα τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Παίρνουμε ένα μπολ (κατά προτίμηση γυάλινο) βάζουμε το κρέας και το μείγμα από το μούλτι, ρίχνουμε και το μέλι και μαρινάρουμε το κρέας, το οποίο το αφήνουμε το λιγότερο μία ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Ζεσταίνουμε καλά ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το κρέας, χωρίς καθόλου λάδι. Ανακατεύουμε συνέχεια να σοταριστεί το κρέας από όλες τις πλευρές, να βγει το λίπος και να ροδίσει ελαφρώς.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε με ροδέλες κρεμμυδιού, τηγανητές πατάτες, σαλάτα και φυσικά…. σπιτικό τζατζίκι!
Καλή επιτυχία!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou
Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ…