Απλό, γρήγορο, πολύ ελαφρύ και εύγευστο γλυκό με ινδοκάρυδο, κρέμα και μπισκότα. Ένα γλυκό που θα λατρέψουν ακόμη και οι όχι και τόσο φανατικοί του ινδοκάρυδου (όπως εγώ)!
Υλικά :
- 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 1 μαργαρίνη (250γρ.)
- 2 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου βανίλια
- 8-10 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1100 γρ γάλα
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 μόρφατ
- Αρκετό ινδοκάρυδο
Εκτέλεση :
Σπάμε τα μπισκότα σε 2-3 κομμάτια το κάθε ένα μέσα σε ένα ορθογώνιο τάπερ 35×27 εκ.
Λιώνουμε την μαργαρίνη και την ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε από το γάλα 1 ποτήρι, το άνθος αραβοσίτου κ την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και το άνθος
και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Μόλις βράσει το γάλα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο από το μπολ (άνθος, γάλα, ζάχαρη) και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, την οποία την έχουμε χαμηλώσει αρκετά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσοχή να μη μας κολλήσει! Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου να πήξει η κρέμα.
Την αποσύρουμε ξανά από την φωτιά και την ρίχνουμε πάνω στα σπασμένα μπισκότα.
Την αποσύρουμε ξανά από την φωτιά και την ρίχνουμε πάνω στα σπασμένα μπισκότα.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την σαντιγί, χτυπάμε το μόρφατ στο μίξερ μαζί με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και να ”στέκεται”.
Την βάζουμε πάνω από την κρέμα ομοιόμορφα να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο, αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 5-6 ώρες και απολαμβάνουμε!
Είναι προτιμότερο να το κάνετε από το προηγούμενο βράδυ.
Καλή επιτυχία!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou
Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ…