Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αρνί στο φούρνο με πατάτες

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αρνί στο φούρνο με πατάτες

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, ένα κλασσικό ελληνικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Γίνεται λουκούμι, παρά την απλότητα των υλικών του, οι πατάτες παίρνουν γεύση από το ζουμάκι και γίνονται πεντανόστιμες!

Το αρνάκι γάλακτος και είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ»,

Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. 2463053611

 

Υλικά:

  • 2,5 – 3 κιλά αρνί (κατά προτίμηση μπούτι)
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κύβους λαχανικών
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 -4 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Χυμό από 2-3 λεμόνια
  • Θυμάρι και ρίγανη
  • Φυτίνη
  • Ελαιόλαδο
  • 6-7 μεγάλες πατάτες

Εκτέλεση:

Από βραδύς πλένουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να στεγνώσει . Με ένα μαχαίρι κάνουμε σχισμές στο αρνί, βάζουμε αλάτι και πιπέρι μέσα στις σχισμές με το δάχτυλό μας και χώνουμε ψιλοκομμένες τις σκελίδες του σκόρδου και από τις δύο πλευρές του.

Στο μούλτι βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, την μουστάρδα, θυμάρι και την ρίγανη το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το αρνί σε γάστρα ή σε μεγάλο ταψί, αλείφουμε την μαρινάδα με πινέλο το κρέας να πάει παντού.

Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και την βάζουμε στο ψυγείο.

Την άλλη ημέρα  κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε μέσα στη γάστρα γύρω από το αρνί.

Σε ένα μπολ, λιώνουμε τους 2 κύβους με ½ ποτήρι ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά στο ίδιο μπολάκι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη τον χυμό από ένα λεμόνι, και περιχύνουμε τις πατάτες. Παίρνουμε κομμάτια φυτίνης και αλείφουμε το αρνί με τα χέρια μας.

Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για περίπου 2 – 2 1/2 ώρες,

γυρνώντας το ώστε να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να ψηθεί το αρνί και να μαλακώσουν οι πατάτες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, παίρνουμε ζουμάκι με ένα κουτάλι και ρίχνουμε πάνω στο αρνί, ελέγχουμε το νερό που υπάρχει στη γάστρα για να μην στεγνώσουν οι πατάτες και αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ακόμη.

 

Καλή επιτυχία!

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία!

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ… 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team