Τα κολοκυθάκια είναι στην εποχή τους και η light ομελέτα φούρνου θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το τηγάνισμα. Δοκιμάστε τη ζεστή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μαζί με μια αρωματική χωριάτικη θα έχετε ένα υπέροχο ελαφρύ και νόστιμο γεύμα ή δείπνο.
Υλικά για 4 άτομα
1/2 κιλό κολοκύθια
5 αβγά
2 γιαούρτια (κατά προτίμηση στραγγιστά)
100 γρ φέτα
4 κουταλιές αλεύρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βρόμης)
λίγο δυόσμο
ελάχιστο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αβγά μαζί με τα γιαούρτια.
Τρίβετε τα κολοκύθια και τα ρίχνετε στο μείγμα.
Με ένα πιρούνι κομματιάζετε τη φέτα και την προσθέτετε στο μείγμα.
Προσθέτετε το αλεύρι, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με λάδι και ρίχνετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε. Το πάχος της ομελέτας μέσα στο πυρέξ θα πρέπει να είναι περίπου 1,5-2,5 εκατοστά.
Ψήνετε στους 180 με αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά.
Αν σας αρέσει η ομελέτα λίγο ζουμερή, σερβίρετε ζεστή. Αν την προτιμάτε σε λίγο πιο συμπαγή μορφή (που να μοιάζει περισσότερο με τυρόπιτα), αφήνετε να κρυώσει καλά.
Tip #1: Μπορείτε, εναλλακτικά, να απλώσετε ένα φύλλο στο λαδωμένο σκεύος πριν ρίξετε το μείγμα, για να μοιάζει περισσότερο με τυρόπιτα.
Tip #2: Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να τρίψετε επάνω στο μείγμα πριν το ψήσιμο, λίγη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα.
Πηγή: www.nutrischool.gr