Μελωδίες, παράδοση και κατάνυξη «συναντιούνται» στην Κοζάνη την Κυριακή 19 Απριλίου 2026, με ώρα έναρξης στις 5 μ.μ., στο πλαίσιο της 7ης Συνάντησης Φιλαρμονικών που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης.
Η Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης θα πλημμυρίσει από μουσικές, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, της Φιλαρμονικής Δήμου Σκιάθου, της Φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου και της οικοδέσποινας Φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης «Πανδώρα», οι οποίες θα προσφέρουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Στη συνέχεια, στις 8 μ.μ., οι τέσσερις φιλαρμονικές θα συνοδεύσουν μουσικά τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ζιδανιώτισσας, μαζί με το ιερατείο της πόλης, τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και πλήθος πιστών, από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μέχρι τον πολιούχο της πόλης, Άγιο Νικόλαο.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή πολιτιστική και θρησκευτική συνάντηση, που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού, αναδεικνύοντας τη σημασία των φιλαρμονικών στη διατήρηση της μουσικής κληρονομιάς, αλλά και τη βαθιά σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με τα έθιμα και τις παραδόσεις της.

































