Η Μαρίκα του Θωμά ήταν μια γυναίκα που σε όλη την ζωή της παιδευόταν με το βάρος της, χωρίς να καταφέρει ποτέ να χάσει τα παραπανίσια κιλά της, και αν προσπάθησε, ότι δίαιτα ήξερε και ότι δίαιτα της είχαν πει την είχε κάνει αλλά κανένα αποτέλεσμα. Πλησίαζε η νηστεία των Χριστουγέννων και μιας και η κόρη της θα αρραβωνιάζονταν ανήμερα Χριστουγέννων αποφάσισε να χάσει τα κιλά, και αυτήν την φορά ήταν αποφασισμένη όχι τόσο για τους αρραβώνες αλλά όσο για την συμπεθέρα που παρά που ήταν κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερη από την Μαρίκα έμοιαζε δέκα χρόνια μικρότερη… Πήγε και αγόρασε και το φόρεμα της δυο νούμερα μικρότερο ώστε να πεισμώσει ακόμα περισσότερο αφού δεν ήταν και κανένα φθηνό , ήταν από την μπουτίκ της Χρυσούλας, από τις πιο ακριβές μπουτίκ της περιοχής. Έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει την δίαιτα της φακής μια δική της δίαιτα, μιας και ήταν νηστεία και η φακή ήταν το αγαπημένο της φαγητό θα έτρωγε όλη την μέρα φακή όση φακή ήθελε, την έπρηζε κιόλας, ήταν ταμάμ . Κι όντως τα κατάφερε ζορίστηκε ξεζορίστηκε αλλά τα κατάφερε, είχε να πάει κανά δέκα μέρες τουαλέτα αλλά τα κατάφερε και μπήκε στο φόρεμα . Την παραμονή των αρραβώνων καθώς κάναν τις ετοιμασίες δοκίμασε τα φαγητά για να δει την γεύση τους, την έπιασε όμως κόψιμο καθώς δεν είχε φάει τίποτα άλλο έκτος από φακή τόσες ημέρες, τέτοιο κόψιμο που δεν προλάβαινε α σηκωθεί από την τουαλέτα. Δυστυχώς δεν πήγε στους αρραβώνες και δεν φόρεσε ποτέ το φόρεμα της από την μπουτίκ της Χρυσούλας αλλά φακή ξαναέφαγε γιατί …
ΜΑΡΊΚΑ: Όλα κιόλα δεν φταίει η φακή, το κοντό μου το μυαλό τα φταίει όλα …
ΣΥΝΤΑΓΗ
Αγαπημένοι μου αναγνώστες σήμερα θα μάθουμε να μαγειρεύουμε φακή, σαφώς κάποιες αναγνώστριες το ξέρουν ήδη μιας και είναι ένα αγαπημένο ελληνικό φαγητό . Θα χρειαστούμε 1) φακή (500 γρμ.) ένα σακουλάκι δηλαδή 2)δυο μέτρια κρεμμύδια 3)μια σκελίδα σκόρδο καθισμένη4) τρία μέτρια καρότα5) δυο κουταλιές της σούπας πελτέ η’ δυο ντομάτες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη 6) δύο φύλλα δάφνης7) μια κουταλιά της σούπας ξύδι 8) ελαιόλαδο όσο θέλετε 9) αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε. Καθαρίζουμε την φακή, την ξεπλένουμε καλά με νερό και την βάζουμε στην κατσαρόλα μας, τοποθετούμε τα κρεμμύδια ,τα καρότα , το σκόρδο και τον πελτέ και την αφήνουμε να βράσει περίπου για 30 λεπτά, όταν κοντεύει να γίνει βάζουμε τα φύλλα δάφνης, ενώ στο τέλος βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι μας …
Καλή σας όρεξη…
Σαμουήλ Σταύρος Σταματίδης