Για φιλοσκοπιανή προπαγάνδα κατηγορεί τον βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σέλτσα η πρώην βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, με ανάρτησή της στο facebook, χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς όπως “κομιτατζήδες”. Η πρώην βουλευτής κατηγορεί τον βουλευτή για “προπαγάνδα υπέρ των Σκοπίων, της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας”, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:
“Σέλτσα και λοιποί της συνομοταξίας σου του παράνομου σωματείου Μακεδονικού πολιτισμού σε ρώτησα τον Ιούνιο ποιος χρηματοδοτούσε το ουράνιο τόξο και τις πρόσφυγες σας στα διεθνή και εθνικά δικαστήρια και δεν απάντησες.
Μαθαίνω ότι στο χωριό μου Άγιος Παντελεήμωνας Φλώρινας, που είναι θαμμένα τα Κόκκαλα των Μακεδόνων παππούδων μου ετοιμάζετε με την παρέα σου και το παράνομο Σωματείο σας εκδήλωση προκειμένου να προπαγανδίσετε υπέρ των Σκοπιανών και της παράδοσης της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας.
Θα υπενθυμίσω την δράση σας σε αυτούς που δεν γνωρίζουν.
Τον Ιούνιο του 2018 είχα αποκαλύψει για πρώτη φορά έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται ότι το 1990, ο σημερινός βουλευτής Φλωρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας του Δημητρίου, από κοινού με τον Χρήστο Σιδηρόπουλο, Πέτρο Δίμτση, Σταύρο Αναστασιάδη, τον Κωνσταντίνο Γκότση, Αναστάσιο Μπουλέ και Σταύρο Σοβίσλη, προσέφυγαν στο πρωτοδικείο της Φλώρινας προκειμένου να αναγνωριστεί το Σωματείο τους «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού», που επιδιώκει την προαγωγή του «Μακεδονικού πολιτισμού», στην περιοχή της Φλώρινας.
Την 1η Μαρτίου 1990 το Πρωτοδικείο της Φλώρινας απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση του συλλόγου, κρίνοντας ότι «πραγματικός σκοπός του συλλόγου είναι η επιδίωξη της καλλιέργειας εντυπώσεων περί υπάρξεως Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο αντιβαίνει το Εθνικό συμφέρον αυτής και εντεύθεν ευθέως στο Νόμο».
Στις 6 Μαΐου 1991 το Εφετείο Θεσσαλονίκης απέρριψε και αυτό κρίνοντας ότι «δεν υφίσταται ιστορικά αποκρουστέα σλαβομακεδονική μειονότητα» και διαβλέπει επίσης «πρόθεση των ιδρυτών για διάσπαση της ακεραιότητας της χώρας».
Παρολα αυτά και ενώ τα μέλη του συλλόγου έπρεπε να έχουν συλληφθεί καταθέτουν αίτηση αναιρέσεως της απόφασης του Εφετείου και στις 20 Μάιου 1994 στον Άρειο Πάγο η οποία με την σειρά της απέρριψε την αίτηση.
Το 1997, οι εκπρόσωποι του σωματείου εκπροσωπούμενοι από τη δικηγόρο Ιωάννα Κούρτοβικ, προσφεύγουν στο Στρασβούργο, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας να καταδικαστεί τη χώρα μας και ζητούν την τιμωρία της χώρας για την απόρριψη της ίδρυσης σωματείου «Στέγης Μακεδονικού πολιτισμού η οποία θα προήγαγε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «Μακεδονικής μειονότητας» στη Φλώρινα ισχυριζόμενοι ευθέως ότι είναι «Μακεδόνες» και ότι χαρακτηρίζονται από «Μακεδονική εθνική συνείδηση».
Θα σου υπενθυμίσω σε σένα και στο παρεάκι σας ότι το Σωματειο και η εκδήλωση σας είναι παράνομη.
Παράνομοι και όσοι σας φιλοξενήσουν στα ξενοδοχεία τους.
Παράνομοι και όσοι δώσουν άδεια.
Παράνομοι και η αστυνομία εάν το επιτρέψει και θα στο πω και πάλι
Τα σκόπια είναι κοντά μαζέψτε τα και στα αδέλφια σας.
Στο χωριό των προγόνων μου προπαγάνδα εσύ υπέρ των Σκοπιανών που ο ιδιος ο παππούς μου περιέγραψε τι έκαναν δεν θα ασκήσετε.
Έξω από το χωριό μου.
κομιτατζήδες.”