Η πιο νόστιμη & αρωματική μαρμελάδα είναι από ροδάκινα velvita! Ετοιμάστε τώρα που τα ροδάκινα velvita είναι ακόμη στην εποχή τους για να την έχετε όλο το χρόνο στα γλυκά σας και στο πρωινό σας!
Ακολουθεί εύκολη και γρήγορη συνταγή:
Θα χρειαστούμε:
-1½ κιλό ροδάκινα velvita
– 900 γραμ. ζάχαρη
– 1 λεμόνι
Πλένουμε πολύ καλά τα ροδάκινα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη ενώ προσθέτουμε και μία φλούδα λεμονιού. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για μία νύχτα στο ψυγείο ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. Την επόμενη μέρα, τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση. Τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 15 με 20 λεπτά, ενώ αφαιρούμε τον αφρό, όταν σχηματίζεται στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, την αφήνουμε ξεσκέπαστη μέχρι να κρυώσει και όταν κρυώσει τελείως, την ξαναβάζουμε στη φωτιά και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος του βρασμού, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να βράσει ακόμα για 3 με 4 λεπτά. Όπως είναι καυτή, την μοιράζουμε σε 6 αποστειρωμένα στεγνά βάζα των 350 γραμμαρίων. Γεμίζουμε μέχρι πάνω και σφραγίζουμε με τα αποστειρωμένα καπάκια. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα με το καπάκι προς τα κάτω και τα αφήνουμε να αποσυμπιεστούν, μέχρι να κρυώσουν τελείως. Στη συνέχεια τα συντηρούμε σε σκιερό και δροσερό σημείο για όλο τον χρόνο.
•Tips•
-Δεν ξεχνάμε να μετράμε το χρόνο βρασμού από την ώρα που θα πάρει βράση.
-Η μαρμελάδα ροδάκινο δεν χρειάζεται προσθήκη νερού μιας και το φρούτο έχει αρκετή υγρασία ώστε να βράσει και να δέσει.
-Διαλέγουμε ώριμα & σφιχτά φρούτα χωρίς λιωμένα σημεία ή στίγματα στη φλούδα.
-Κρατάμε όλους τους χυμούς του ροδάκινου την ώρα που τα καθαρίζουμε, γιατί όταν μείνουν στο ψυγείο θα μαριναριστούν και θα μετατρέψουν τη ζάχαρη σε ρευστό σιρόπι.
-Μπορούμε να κάνουμε μίξη ροδάκινου & νεκταρινιού #velvita.
-Όσο πιο πολύ βράζουμε τη μαρμελάδα, τόσο περισσότερο καραμελώνει η ζάχαρη, το χρώμα της γίνεται πιο σκούρο και σφίγγει η υφή της.
Καλή απόλαυση!
πηγή:asepopvelventos