Χαριτολογώντας θα την λέγαμε και… «μπουγάτσα με φύλλο». Απαλλαγμένη από τον κόπο της κρέμας, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το τέλειο κυριακάτικο πρωινό! Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που θα ξυπνήσει μνήμες.
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας (περίπου 11-12 φύλλα)
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
- ζάχαρη λευκή κρυσταλλική για το πασπάλισμα
- κανέλλα για το πασπάλισμα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°-170°C.
- Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης ή ταψάκι πίτσας.
- Βουτυρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα βάζουμε στο ταψί το ένα πάνω στο άλλο, ελαφρώς τσαλακωμένα, ώστε να χωρούν ολόκληρα και να μην περισσεύουν οι άκρες τους.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια της μπουγάτσας (περίπου 40΄).
- Την σερβίρουμε ζεστή, πασπαλίζοντας με αρκετή ζάχαρη και κανέλλα.
- Πηγή: gastronomos.gr / Στέλιος Παρλιάρος.