2 φιλέτα χοιρινά (μεγάλα, σύνολο ½ περίπου κιλό), καλά καθαρισμένα από τις ίνες τους,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
½ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,
½ φλ. νερό,
2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρους μουστάρδας,
αλάτι, πιπέρι
ΒήματαΠροθερμαίνετε τα φούρνο στους 220°C. Ζεσταίνετε σε μέτρια/δυνατή φωτιά το λάδι, σε μια πλατύστομη, ρηχή κατσαρόλα (που να μπαίνει στο φούρνο καλύτερα).
Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το κοκκινίζετε μέσα, μέχρι να ροδίσει καλά, από όλες τις πλευρές για 6 περίπου λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύετε το κρασί με το νερό και τη μουστάρδα και ρίχνετε μέσα προσεχτικά το μίγμα. (Αν η κατσαρόλα σας δεν μπαίνει στο φούρνο, τότε βγάζετε από μέσα το κρέας, το βάζετε σε ένα μεταλλικό ταψάκι, ρίχνετε στην κατσαρόλα το μίγμα της μουστάρδας και ξύνετε καλά τον πάτο της για να ξεκολλήσει ό,τι απέμεινε κολλημένο εκεί. Ύστερα, περιχύνετε το κρέας στο ταψάκι).
Ψήνετε το κρέας στο φούρνο για 15-20 περίπου λεπτά, το βγάζετε από το φούρνο και το βάζετε πάνω σε σανίδα κοπής. Το αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 10 περίπου λεπτά πριν το σερβίρετε κομμένο σε φετάκια, μαζί με τη σάλτσα του από το ταψί.