Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αμύνταιο: Οικογένειες με παιδιά οι 90 πρόσφυγες που αναμένονται αύριο στον Άγιο Παντελεήμονα

Αμύνταιο: Οικογένειες με παιδιά οι 90 πρόσφυγες που αναμένονται αύριο στον Άγιο Παντελεήμονα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σε 90 άτομα ανέρχονται τελικά οι πρόσφυγες που πρόκειται να φιλοξενηθούν προσωρινά σε ξενοδοχείο του Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου, μετά από την έγκριση σχετικής αίτησης που υπέβαλλε ο ιδιοκτήτης του καταλύματος στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη σημερινή – έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» πρόκειται για οικογένειες με παιδιά που φιλοξενούνται προσωρινά σε νησιά του Αιγαίου, οι οποίες μάλιστα αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή αύριο Τρίτη, εκτός απροόπτου.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμυνταίου εκφράστηκαν αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ αναπτύχθηκε προβληματισμός αναφορικά με τυχόν προβλήματα ασφάλειας προκύψουν από την παρουσία μεταναστών στην περιοχή, αλλά και ζητήματα εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. Καθώς διαφάνηκε  ότι ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει για να ανακόψει την έλευση των προσφύγων καθώς πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία, αφού γίνεται κατόπιν έγκρισης σχετικής αίτησης του ξενοδόχου.

Όπως δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, στο έκτακτο Δ.Σ. τελικά επικράτησε η άποψη ότι οι πρόσφυγες που αναμένονται στην Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ανθρώπινο τρόπο και διάθεση συνεργασίας και πως σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα «θα κοιτάξουμε όλοι μαζί πως θα τα αντιμετωπίσουμε».. Σημειωτέον ότι στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμυνταίου παρέστησαν εκπρόσωποι του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου και κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 90 πρόσφυγες πρόκειται να φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο του Αγίου Παντελεήμονα 6 μήνες περίπου, αν και η σύμβαση θα ανανεώνεται κάθε μήνα με τον ΔΟΜ.

Η πληροφόρηση όμως που είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κατά την επικοινωνία του με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής λέει ότι η σύμβαση με τον  ΔΟΜ μιλά για 4 μήνες φιλοξενίας +1 μήνα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή συζήτηση για το πρόγραμμα των 40εκ. ευρώ- Κασαπίδης: «Νιώθω τον πόνο και την αγωνία σας, παίρνω δύναμη να διεκδικήσω περισσότερα πράγματα»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Νιώθω τον πόνο και την αγωνία σας, θα είμαι μπροστά στα αιτήματά μας. Παίρνω δύναμη από εσάς για ...