Σε μήνυση κατά δημοτικού υπαλλήλου και κατά παντός υπευθύνου, για κλοπή υλικού, θα προχωρήσει ο δήμος Εορδαίας.
Όπως τόνισε σχετικά μιλώντας στην Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Εορδαίας, ο νομικός σύμβουλος του δήμου κ. Ε. Λιάκος, το συμβάν έγινε στις αρχές Μαΐου, όταν και υπήρξε αναφορά από τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, για κλοπή υλικού από υπάλληλο.
Ειδικότερα, η αναφορά αναφέρει πως έγινε κλοπή κομμένου ηλεκτρολογικού υλικού (καλώδια) από τις εγκαταστάσεις του δήμου στην π. ΑΕΒΑΛ και η κλοπή υλικού τελέστηκε από υπάλληλο του Δήμου. Το αντιλήφθηκαν άμεσα δύο άτομα (ένας υπάλληλος και ο αντιδήμαρχος) και έπιασαν «επ’ αυτοφώρω» τον υπάλληλο κατά την τέλεση του αδικήματος.
«Ο Δήμος πρέπει να κάνει μήνυση κατά του συγκεκριμένου προσώπου και κατά παντός υπευθύνου και να ακολουθήσει πειθαρχική διαδικασία κατά της υπαλλήλου που προχώρησε στην πράξη», διευκρίνισε ο νομικός, λέγοντας πως απευθείας στο χώρο είχε κληθεί η αστυνομία και έγιναν έρευνες από την Ασφάλεια. Μάλιστα η υπάλληλος φαίνεται πως αποδέχθηκε την αποδιδόμενη σε αυτή πράξη.
Η διαδικασία σε ό,τι αφορά το δήμο θα πάει σε πειθαρχικό συμβούλιο, με το αδίκημα της κλοπής να επισείει ακόμη και ποινή απόλυσης.































