Συστατικά
30 γρ. βούτυρο
50 γρ. κακάο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. μπισκότα, mix
50 γρ. κονιάκ
100 γρ. ξηροί καρποί, mix
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Για το σερβίρισμα
κακάο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το καλύπτουμε με μεμβράνη.
Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα στα 800 Watt να λιώσει.
Ρίχνουμε στο μπολ με το λιωμένο βούτυρο το κακάο, την άχνη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τα μπισκότα και τα σπάμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια.
Ραντίζουμε τα μπισκότα με το κονιάκ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τους ξηρούς καρπούς σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ με τα μπισκότα.
Μεταφέρουμε το μείγμα με τα μπισκότα στο μπολ με το βούτυρο, και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια για να μη σπάσουμε τελείως τα μπισκότα.
Απλώνουμε μεμβράνη σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκ.
Ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα του μωσαϊκού, το απλώνουμε με μια μαρίζ σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, και μεταφέρουμε στην κατάψυξη.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει την υφή πηχτού γιαουρτιού, για λίγα λεπτά. Δεν θέλουμε να σφίξει πολύ.
Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 6 δευτερόλεπτα ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσοχή, η λιωμένη κουβερτούρα δεν πρέπει να είναι ζεστή.
Απλώνουμε τη μους με μια μαρίζ πάνω από το μωσαϊκό μέσα στο ταψάκι και καλύπτουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει.
Μεταφέρουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε με κακάο.