Αρχική > Παραπολιτικά > ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 24/02 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 24/02 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Πολλά γράφτηκαν για το περιβόητο πρόγραμμα της περιφέρειας. Μπόλικο το ρεπορτάζ και η αρθρογραφία στην εφημερίδα μας. Αυτό που με ασφάλεια θα μπορούσε να σημειώσει κανείς ως επίλογο, είναι το ερώτημα, πώς γίνεται να μοιράζει κάποιος τόσα πολλά λεφτά, και να τον αποδοκιμάζουν τόσο πολλοί πολίτες με τόσο έντονο τρόπο.

-Πάντως το πρόβλημα με το πρόγραμμα της Περιφέρειας αναδείχθηκε σε διακομματικό. «Ένωσε» τις φωνές πολλών επαγγελματιών ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου. Δεν είναι λίγοι και οι επαγγελματίες του …»γαλάζιου καφενείου» που πλέον δηλώνουν δημοσίως δυσαρεστημένοι με τους χειρισμούς της Περιφέρειας. Κάποιοι δε βιαστικοί, λένε πως αυτή η υπόθεση ίσως αφήσει το «στίγμα» της και στις επόμενες περιφερειακές εκλογές.

Χαμόγελα – μετά από καιρό – στην Πτολεμαΐδα. Η άρση του λοκντάουν ενεργοποίησε σε ένα βαθμό την αγορά, και άρχισε να συντελεί στην ανάκτηση της καλής ψυχολογίας του κόσμου. Αναμένουμε τον επόμενο αλγόριθμο (!).

Έφυγαν οριστικά οι μετανάστες και πρόσφυγες από τα Γρεβενά, και συγκεκριμένα από τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, ενώ κλείνει οριστικά και διοικητικά και η δομή φιλοξενίας. Δικαιωμένος ο Βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος είδε την εξαγγελία του Υπουργού Νότη Μηταράκη να γίνεται πράξη. Επόμενος στόχος να δούμε τον ορεινό τουρισμό να ενεργοποιείται, και να γεμίσουν τα ξενοδοχεία με επισκέπτες.

Πάλι πλημμύρισε το υπόγειο πάρκινγκ στο πολύκεντρο. Παράπλευρη απώλεια το βραχυκύκλωμα σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ. Δήμος, ΔΕΔΔΗΕ και Πυροσβεστική έδρασαν άμεσα και αποκατέστησαν την αβαρία, αλλά αναδείχθηκε η μεγάλη αυτή εκκρεμότητα για την Πτολεμαΐδα. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το υπόγειο πάρκινγκ και κυρίως πότε θα γίνει.

-Πριν από ένα ακριβώς χρόνο, το Φεβρουάριο του 2020 και συγκεκριμένα στις 8 Φεβρουαρίου, ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε στην Πτολεμαΐδα και σε ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 12 μέτρα άμεσης δράσης για τη Δυτική Μακεδονία ενόψει της απολιγνιτοποίησης. Έχει ενδιαφέρον ποια απ” όλα αυτά έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογούνται. Δείτε τις απαντήσεις στην ενδιαφέρουσα ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Απολιγντιτοποίησης, που φιλοξενούμε.

-Σε αυτό το μεσοδιάστημα, υπάρχουν Δήμοι που προσπαθούν βιαστικά να φυτέψουν φωτοβολταϊκά συστήματα. Ο λόγος για το Δήμο Κοζάνης, ο οποίος είναι σε ρήξη με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την αναρχία στη χωροταξία των επενδύσεων με τα «καθρεφτάκια». Μα γιατί τέτοια βιασύνη;

Έσκασε η «βόμβα» με την πρώτη μεγάλη επένδυση στο ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κέντρο αποκατάστασης. Τελικά φαίνεται πως οι επενδύσεις και οι επενδυτές στην περιοχή, δεν είναι παραμύθι. Ευχόμαστε σύντομα και στα δικά μας.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σήμερα το βράδυ στις 9 στο e-ptolemeos.gr συζητάμε με τον πρωταθλήτρια του Tae Kwon Do Γραμματική Χριστίδου και τον προπονητή της Χρήστο Χριστίδη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Σήμερα το βράδυ στις 9 φιλοξενούμε στις Αθλητικές Συζητήσεις του e-ptolemeos.gr την πρωταθλήτρια του tae-kwon-do Γραμματική Χριστίδου και ...