Δεν κρυβόταν η δυσφορία και η κατήφεια των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή του νέου, τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση της αριστεράς, στην ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης το βράδυ της Τετάρτης, η οποία ήταν μάλιστα από τις πιο μαζικές συνελεύσεις που έγιναν ποτέ σε νομαρχιακό επίπεδο Κοζάνης στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συμμετείχαν τουλάχιστον 100 άτομα.
Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι αν κάτι κυριάρχησε στη συνέλευση αυτή «ήταν η θλίψη, η αμηχανία και η απογοήτευση για την ψήφιση τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.» Και βέβαια η δήλωση του πρώην Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσώπου Τύπου και υποψήφιου βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, Γιώργου Χιωτίδη, ότι παραιτείται από μέλος της Νομαρχιακής και από το γραφείο Περιοχής διότι για λόγους συνειδησιακούς δεν μπορεί να υποστηρίξει τα μέτρα που ψηφίστηκαν με το τρίτο μνημόνιο.
Μιλώντας μάλιστα στον «Π» ο Γ. Χιωτίδης δήλωσε ότι «αυτό το οποίο υπογράφτηκε δεν μπορώ να το υποστηρίξω, διότι βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με ό,τι πίστεψα, με ό,τι πάλεψα στη μακρά διαδρομή μου στην Αριστερά, γι’ αυτό και παραμένω απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως κάποια στιγμή καταφέρουμε και με τις ρηγματώσεις που διαφαίνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης να αλλάξουμε κάποια πράγματα.»
Ξεκαθάρισε δε ότι «το όχι το δικό μου δεν ταυτίζεται με το όχι της Αριστερής πλατφόρμας», διότι, όπως σημείωσε «στην ιστορία μου στην Αριστερά και στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήμουν ποτέ ενταγμένος σε ομάδες, τάσεις και ρεύματα. Ήμουν πάντα έξω από αυτά.»
Μίλησε μάλιστα για αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την άποψη ότι «η συμφωνία η οποία υπεγράφη θεωρώ ότι αντανακλά στη συνολική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στο επίπεδο της στρατηγικής, των πολιτικών και της επικοινωνίας. Η συμφωνία αυτή έγινε με το πιστόλι στον κρόταφο και δεν είναι βιώσιμη κοινωνικά, οικονομικά. Πρόκειται για υποτέλεια. Είναι ουσιαστικά ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο έρχεται να προστεθεί στα δύο προηγούμενα και θα έχει ως συνέπεια να ενταθούν τα προβλήματα», για να προσθέσει: «Άποψή μου είναι ότι από το 2012 και μετά έπρεπε να επεξεργαστούμε σοβαρά μια σειρά από σχέδια και για τη διακυβέρνηση της χώρας και την πιθανολογούμενη ρήξη. Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία έπρεπε να ήμασταν έτοιμοι για τη σύγκρουση», επισημαίνοντας μάλιστα ότι «για το ότι δεν είχαμε εναλλακτική λύση ευθύνονται και οι διάφορες τάσεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.»
Ο κ. Χιωτίδης δεν δίστασε να εκφράσει και τον προβληματισμό του για τη στάση όσων βουλευτών καταψήφισαν τη συμφωνία και διατηρούν τις βουλευτικές τους έδρες λέγοντας: «Εάν ήμουν βουλευτής αυτή τη στιγμή και διαφωνούσα με το μνημόνιο θα δήλωνα την παραίτησή μου, για να ερχόταν κάποιος άλλος στη θέση μου που θα μπορούσε να υποστηρίξει τα μέτρα της συμφωνίας.»