Υλικά
Ένα κιλό κιμά αναμικτο
3 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
1 κουτάλια της σούπας πάπρικα
Αλάτι πιπέρι
Χυμό από 2 λεμόνια
Ένα λάχανο που να χωράει ολόκληρο στη κατσαρόλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην κατσαρολα βάζουμε νερό χυμό από 2 λεμόνια και αλάτι βάζουμε το λάχανο και μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν τα φύλλα τα αφερουμε
Σε λεκανιτσα προσθέτουμε τον κιμα τα κρεμμύδια το ρύζι τα μπαχαρικά το ελαιόλαδο το χυμό από τα λεμόνια και ανακατεβουμε
Από τα φύλλα διαλέγουμε το ποιο λεπτό μέρος αφαιρούμε τα σκληρά
Και τυλίγουμε τα γιαπρακια .στο πάτο της κατσρολας τοποθετούμε να σκληρά που αφαιρεσαμε από τα φύλλα
Στη φωτιά βάζουμε την κατσαρόλα με τα γαιπρακια και 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και το νερό που ζεματισαμε το λάχανο μέχρι να σκεπαστουνε τα γιαπρακια
Στην αρχή στο δυνατό τη φωτιά μετά το χαμηλωνουμε στο μισό βράζουμε για μια ώρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”