Σουφλέ: Μια λέξη, τόσα μα τόσα συναισθήματα.
Είναι ένα φαγητό που αγαπάμε να απολαμβάνουμε όλοι. Είναι λαχταριστό, ζεστό από τον φούρνο, με τυρένια, κρεμώδη υφή και πλούσια, γεμάτη γεύση.
Είναι το πιάτο που μας έφτιαχνε η μαμά μας όταν δεν είχαμε κάτι άλλο να φάμε, καθώς είναι πολύ εύκολο και γίνεται σε χρόνο ρεκόρ.
Πέσαμε πάνω στην απίθανη συνταγή για σουφλέ τυριών του Δημήτρη Μακρυνιώτη που λιώνει στο στόμα και κάνει τα σάλια μας να τρέχουν.
Είναι το πιο εύκολο σουφλέ που υπάρχει, με απλά υλικά ενώ γίνεται στο πι και φι. Θα το λατρέψει όλη η οικογένεια, ειδικά τα παιδιά.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
- 12 φέτες ψωμί τοστ
- 300 ml γάλα πλήρες
- 3 μεσαία αυγά
- 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 6 φέτες κίτρινο τυρί Δανίας
- 150 γρ. mix τυριών
- 50 γρ. μαλακό βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε από το ψωμί του τοστ, τις κόρες περιμετρικά.
- Βουτυρώνουμε τις 6 φέτες ψωμί και από τις δυο πλευρές και τις στρώνουμε για βάση σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Αμέσως μετά, καλύπτουμε το ψωμί με 3 φέτες τυρί και από
- πάνω απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την μοτσαρέλα.
- Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε και από τις δυο πλευρές τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού και τις τοποθετούμε πάνω από τα τυριά μας.
- Αφού τοποθετήσουμε και την δεύτερη στρώση, απλώνουμε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες τυρί και από πάνω το mix τυριών καλύπτοντας καλά όλη την επιφάνεια.
- Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, βάζουμε το γάλα με τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- Αμέσως μετά, περιχύνουμε το μείγμα αυγών με το γάλα πάνω από το σουφλέ και το αφήνουμε περίπου μισή ώρα να νοτίσει το ψωμί.
- Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 180C, στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Έτοιμο! Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το dimitriosmakriniotis.gr