Ένα δροσερό και αφράτο γλυκό ψυγείου είναι το καλύτερο για αυτή την εποχή.
Η ζαχαροπλαστική δεν έχει πάντα δύσκολες και πολυσύνθετες συνταγές, που για να τις εκτελέσεις θα σου πάρει πολύ χρόνο. Κάποια συνταγές για γλυκά έχουν απλοποιηθεί και μπορείς να τις φτιάξεις και με υλικά που θα έχεις στην κουζίνα σου.
Το καλοκαίρι τα γλυκά ψυγείου έχουν την τιμητική τους, καθώς είναι δροσερά και τρώγονται ευχάριστα. Ιδιαίτερα μετά το φαγητό είναι το τέλειο επιδόρπιο και πολλές συνταγές δεν έχουν πολλές θερμίδες.
Μια δροσερή και αφράτη συνταγή για μπισκοτογλυκό με μαρμελάδα μας έδωσε ο Τάσος Αντωνίου, γνωστός ως Μαμά Πεινάω. Γίνεται πανεύκολα, η προετοιμασία θα σου πάρει μόλις 5 λεπτά και το συγκεκριμένο γλυκό έχει μόνο 390 θερμίδες.
Υλικά
- 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι light
- 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 50 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα προαιρετικά
- 100 γρ. μαρμελάδα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια.
- Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μισό μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρο 15 εκ. Περιχύνουμε με το καραμελωμένο γάλα και το απλώνουμε. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ισιώνουμε το μείγμα.
- Επικαλύπτουμε με τη μαρμελάδα και την απλώνουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες να δέσει καλά και να μαλακώσουν τα μπισκότα.
Πηγή: bovary.gr