Αρχική > Slider > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Καταρρέει η Παθολογική του Μποδοσάκειου – Η αποχώρηση ενός μόνιμου γιατρού εξωθεί σε παραίτηση τον διευθυντή της κλινικής

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Καταρρέει η Παθολογική του Μποδοσάκειου – Η αποχώρηση ενός μόνιμου γιατρού εξωθεί σε παραίτηση τον διευθυντή της κλινικής

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με κατάρρευση απειλείται ξανά η λειτουργία της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, καθώς η επικείμενη αποχώρηση ενός μόνιμου Παθολόγου της κλινικής σε άλλο νοσοκομείο αποσυντονίζει τη λειτουργία της πολύπαθης Παθολογικής του νοσοκομείου και ματαιώνει τον προγραμματισμό για  επανασύσταση του Διαβητολογικού Ιατρείου στο Μποδοσάκειο, με αποτέλεσμα με παραίτηση να απειλεί και ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής, Κωνσταντίνος Δολιανίτης.

Μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο κ. Δολιανίτης, εξήγησε ότι φεύγει ο ένας μόνιμος Παθολόγος, Αθανάσιος Διδασκάλου, καθώς διορίστηκε στο νοσοκομείο της Δράμας, επειδή μόνιμη θέση στο ίδιο νοσοκομείο βρήκε και η σύζυγος του κ. Διδασκάλου, Ηλέκτρα  Ακριτίδου, η οποία εργάζεται ως επικουρική Ωτωρινολαρυγγολόγος στο Μποδοσάκειο. Σημείωσε μάλιστα ότι ο λόγος έλευσης του Παθολόγου κ. Διδασκάλου στην Παθολογική του Μποδοσάκειου ήταν επειδή υπήρξαν υποσχέσεις ότι θα προσληφθεί ως μόνιμη στο νοσοκομείο και η σύζυγός του η οποία εργάζεται τα τελευταία 5 χρόνια στο Μποδοσάκειο ως επικουρική -με παράταση- και η οποία ενδιαφερόταν να μείνει μόνιμα στην περιοχή καθώς κατάγεται από την Πτολεμαΐδα. Οι υποσχέσεις για μόνιμο διορισμό της ιατρού ΩΡΛ στο Μποδοσάκειο δεν υλοποιήθηκαν και το ζευγάρι των γιατρών ετοιμάζεται να φύγει για το νοσοκομείο της Δράμας όπου διορίστηκαν και οι δύο ως  μόνιμοι, παρότι ο κ. Διδασκάλου έχει έγινε δεκτός για ειδίκευση στη Διαβητολογία σε νοσοκομείο της Αθήνας καθώς επρόκειτο να βοηθήσει στο Διαβητολογικό Ιατρείο που είχε προγραμματιστεί να επαναλειτουργήσει  στο Μποδοσάκειο.

Ο  διευθυντής της Παθολογικής του Μποδοσάκειου εξέφρασε γενικότερα τη λύπη και τη δυσαρέσκειά του για την ολιγωρία της διοίκησης του νοσοκομείου, της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και του Υπουργείου, καθώς όπως δήλωσε «γνώριζαν εδώ και καιρό το πρόβλημα αλλά δεν έκαναν τίποτε για να προσληφθεί ως μόνιμη η ιατρός ΩΡΛ, με συνέπεια να φεύγει σήμερα μαζί της και ο ένας από τους μόνιμους παθολόγους του νοσοκομείου.»

«Όταν ξεκινήσαμε τον Φεβρουάριο και ανέλαβα την Παθολογική του Μποδοσάκειου, ο μεγάλος καημός ήταν ότι δεν πατάει γιατρός, ότι δεν έρχονται γιατροί. Το μόνιμο ερώτημα ήταν γιατί δεν έρχονται γιατροί, αλλά το θέμα δεν είναι ότι δεν έρχονται γιατροί αλλά φεύγουν άρον άρον», ανέφερε Δολιανίτης, σημειώνοντας ότι «και όσοι γιατροί πέρασαν από εδώ και τούς πήρα τηλέφωνο έλεγαν ότι δεν θέλουν να ακούσουν ξανά για Πτολεμαΐδα. Άλλο ερώτημα που άκουγα ήταν ότι τόσοι γιατροί κατάγονται από Πτολεμαΐδα, κανένας δεν θέλει να διοριστεί εδώ;»  Σημείωσε ότι «μετά κόπων και βασάνων καταφέραμε και φέραμε τον περασμένο Ιούνιο έναν γιατρό, τον Παθολόγο Αθανάσιο Διδασκάλου, ο οποίος είναι σύζυγος της επικουρικής Ωτωρινολαρυγγολόγου Ηλέκτρας Ακριτίδου, η οποία περίμενε επί ματαίω χρόνια ολόκληρα να προκηρυχθεί μόνιμη θέση για να μείνει στο Μποδοσάκειο γιατί κατάγεται από την Πτολεμαΐδα. Ζητήσαμε λοιπόν από τη διοίκηση του νοσοκομείου να προκηρύξει τη θέση ΩΡΛ γιατί αφού είναι ζευγάρι θα έμεναν για χρόνια στο νοσοκομείο, κάτι που δεν έγινε. Και έρχεται ο διορισμός “πακέτο” και των δύο γιατρών στο νοσοκομείο Δράμας. Πέντε χρόνια είναι εδώ η κ. Ακριτίδου και δεν έκαναν τίποτε για να την προσλάβουν μόνιμα, παρ’ ότι έχει τα προσόντα. Υπάρχουν θέσεις αλλά δεν τις ζητάνε.»

Ο διευθυντής της Παθολογικής του Μποδοσάκειου δήλωσε μάλιστα πως εάν φύγουν οι δύο γιατροί σκέφτεται να υποβάλλει και ο ίδιος την παραίτησή του: «Αν φύγουν εγώ δεν θα μπω ξανά στη διαδικασία να ψάξω άλλους γιατρούς, γιατί θυμάστε μέχρι τον Ιούνιο λειτουργούσαμε με στρατιωτικούς γιατρού που ήταν σε επιστράτευση. Δεν θα μείνω εδώ ως κέντρο διερχομένων για να κάνω του κόσμου τις εφημερίες, να βγάζω προγράμματα και συνέχεια να αποχαιρετάω γιατρούς ή να περιμένω πότε θα έρθει ο επόμενος. Περιμένω 5 μήνες, από τον Ιούνιο, για έναν διορισμό και ακόμη δεν έχει υπογραφεί. Δεν μπορεί να λειτουργήσει η Παθολογική  εάν δεν καλυφθεί με 5 μάχιμους γιατρούς γιατί έχει βαριά περιστατικά, έχει νοσηρότητα η περιοχή και πρέπει να στελεχωθούν οι βασικές κλινικές. Αυτή τη στιγμή είμαστε 3 μόνιμοι που βγάζουμε τις εφημερίες, ένας εκ των οποίων ο κ. Διδασκάλου που φεύγει.» Τόνισε δε ότι «δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο η λειτουργία του Διαβητολογικού, γιατί έχουν μείνει αβοήθητοι χιλιάδες  διαβητικοί σε ολόκληρη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αυτή τη στιγμή παιδάκια  με διαβήτη έχουν μείνει χωρίς αντλίες, με κυνηγάει ο ΕΟΠΥΥ γιατί ο μοναδικός γιατρός που μπορεί να υπογράψει είμαι εγώ, αλλά δεν νομιμοποιούμαι να υπογράψω γιατί δεν φαίνεται η λειτουργία του Διαβητολογικού.»

Από την πλευρά του κ. Διδασκάλου δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ότι άφησε θέση σε πολύ μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών προκειμένου να έρθει στο Μποδοσάκειο για να είναι μαζί με τη σύζυγό του « αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκηρυχθεί μόνιμή θέση για την Ηλέκτρα (τη σύζυγό του), οπότε δεν μπορούμε να μην αποδεχθούμε μόνιμη θέση στο ίδιο νοσοκομείο (εν προκειμένω της Δράμας) σε τέτοιους καιρούς, γιατί έχουμε και ένα παιδί και πρέπει να δούμε τη ζωή μας, παρότι θα ήθελα πάρα πολύ να προσφέρω στην τοπική κοινωνία. Η σύζυγός μου καλείται να πάρει αποφάσεις ζωής. Λυπάμαι, γιατί έχω εξαιρετικές σχέσεις με τον διευθυντή κ. Δολιανίτη, συνήθισα την πόλη, συμπάθησα τους κατοίκους αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να πετάξουμε τέτοια ευκαιρία. Περιμένω μια κίνηση  καλής θέλησης από τους ιθύνοντες, αν δεν την κάνουν έγκαιρα αναγκαστικά θα κουνήσω το μαντίλι.»

ο αντίλογος

Ερωτηθείς για ο θέμα ο διοικητής του Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο, Γιώργος Χιωτίδης, δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ότι «έχει υπογραφτεί από τον Υπουργό Υγείας στις 31 Οκτωβρίου ο διορισμός ενός μόνιμου ιατρού Παθολόγου για το Μποδοσάκειο, αλλά «δεν ξέρουμε αν θα έρθει, αν θα  κάνει δεκτό το διορισμό, γιατί δεν απαντάει στα τηλέφωνα που κάνουμε.»

Ο κ. Χιωτίδης ανέφερε επίσης ότι έγιναν κινήσεις για την προκήρυξη μόνιμης θέσης ιατρού ΩΡΛ στο νοσοκομείο καθώς και μιας θέσης Καρδιολόγου. «Πέρασε το θέμα στο υπηρεσιακό συμβούλιο για δύο μόνιμες θέσεις ιατρών των παραπάνω ειδικοτήτων από τον περασμένο Ιούλιο. Πιέσαμε προς το Υπουργείο και περιμένουμε, το ίδιο έγινε και για μια θέση Παθολόγου- Ογκολόγου και μόλις φύγει ο Ογκολόγος κ. Βαλούκας θα ζητήσουμε και την κάλυψη της δεύτερης θέσης.»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη