Ο ανοιξιάτικος καιρός την 25η Μαρτίου οδήγησε πολύ κόσμο στο να βγει, να παρακολουθήσει την παρέλαση, αλλά και να απολαύσει τον καφέ του στα καταστήματα της εστίασης.
Ήταν μια καλή ευκαιρία για όλους όσους είχαν την δυνατότητα, να χαρούν τον ήλιο και την υψηλή θερμοκρασία, αλλά και να συναντήσουν φίλους και γνωστούς.
Για την κίνηση του τελευταίου διαστήματος στα καταστήματα της εστίασης, μιλήσαμε με τους ιδιοκτήτες του café bar Times.
Όπως ανέφερε στον «Π», ο κ. Χρήστος Rochera, οι μέρες της αποκριάς ήταν αρκετές καλές σε κίνηση, καθώς ο κόσμος είχε ανάγκη να βγει και να διασκεδάσει μετά από τον εγκλεισμό και τους περιορισμούς του κορωνοϊού. Μετά από εκείνο το διάστημα όμως, η κίνηση έχει πέσει σημαντικά κι είναι υποτονική. Με την άνοδο της θερμοκρασίας κι όσο βαδίζουμε στην καρδιά της άνοιξης και στο καλοκαίρι, ο κόσμος θα αρχίσει να βγαίνει περισσότερο, γεμίζοντας τα μαγαζιά.
Ο κύριος Δημήτρης Κακαράντζας, συνιδιοκτήτης του café bar Times, δεν δήλωσε ικανοποιημένος με την κίνηση της 25ης Μαρτίου, χαρακτηρίζοντάς τη μέτρια έως ικανοποιητική.
Τόνισε ότι η εστίαση στην πόλη της Πτολεμαΐδας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως και ο κλάδος γενικότερα. Το κόστος της ενέργειας είναι ιδιαίτερα υψηλό, ενώ για τους κατοίκους κι επιχειρηματίες της περιοχής – έπειτα από την τεράστια συνεισφορά του τόπου στην ενεργειακή αυτάρκεια κι επάρκεια της χώρας – θα έπρεπε να προβλεφθεί από το κράτος χαμηλότερη τιμή της kWh.
Επίσης, ενώ γι΄ άλλους κλάδους υπάρχουν αρκετές επιλογές ενίσχυσης μέσω προγραμμάτων, όπως π.χ. για την αγορά εξοπλισμού, την πρόσληψη εποχικού προσωπικού κ.ά., για τα καταστήματα της εστίασης κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, παρά το γεγονός ότι απασχολούν προσωπικό όλους τους μήνες του χρόνου.
Τόσο ο κύριος Κακαράντζας όσο κι ο κύριος Rochera επεσήμαναν το δυσβάσταχτο κόστος της ενέργειας, αλλά και των προσπαθειών που γίνονται για να συγκρατηθούν οι τιμές στον καφέ και τα ποτά. Τελευταία αύξηση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο χρόνο κατά 0,50€ στον καφέ και 1€ στο ποτό.
Μαρία Κοτζακόλιου