Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πορεία διαμαρτυρίας για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Πτολεμαΐδα  

Πορεία διαμαρτυρίας για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Πτολεμαΐδα  

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Πορεία διαμαρτυρίας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής – παραμονή της 19ης Μαΐου που έχει ανακηρυχθεί Ημέρα Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού, μέλη Ποντιακών και Πολιτιστικών σωματείων της Εορδαίας και της ευρύτερης περιοχής, από την κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας έως το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας, όπου και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, με αίτημα τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί μείζον εθνικό, διεθνές, ιστορικό, διπλωματικό, πολιτικό και κυρίως ηθικό ζήτημα. Καλούμε την Τουρκία, με δημοκρατικό πνεύμα, να προχωρήσει στην αναγνώριση του εγκλήματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Ασσυρίων. Με μια τέτοια κίνηση θα δηλώσει την πρόθεσή της για ειρηνική συνύπαρξη και συμφιλίωση των λαών», τόνισαν μεταξύ άλλων στο ψήφισμά τους τα ποντιακά σωματεία.

Νωρίτερα στο χώρο της κεντρικής πλατείας της Πτολεμαΐδας άναψαν κεριά στη μνήμη των πλέον των 353.000 θυμάτων των Ελλήνων του Πόντου.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 1269 νέα κρούσματα σήμερα Κυριακή – Πόσα εντοπίζονται στις ΠΕ Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Από το Σαββατοκύριακο τα 7 από τα 9 κρούσματα της Εορδαίας που δόθηκαν στη ...