Το pontos-news.gr σάς προτείνει τουρλού καλοκαιρινό όπως το μαγειρεύουν οι Πόντιες νοικοκυρές. Ένα πολύχρωμο, υγιεινό και νοστιμότατο φαγητό.ΥΛΙΚΑ
- 3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλους κύβους
- 3 πατάτες κομμένες σε μικρότερους κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά σε μεγάλες φέτες
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- τοματοχυμό
- 1 κ.γ. ατζίκα (πολτός από κόκκινες πιπεριές που θα βρείτε σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα και σε λαϊκές αγορές)
- αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλλα
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια, τα οποία έχουμε κόψει σε μεγάλους κύβους για να μη λιώσουν κατά το μαγείρεμα, και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για μισή ώρα.
- Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, κι αφού ροδίσουν προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα μυρωδικά. Αφήνουμε να βράσουν για 5΄ όλα μαζί.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε τις μελιτζάνες με τα κολοκύθια και τις πατάτες και τα ροδίζουμε.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε στο τηγάνι και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
- Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί χωρίς να το ανακατεύουμε για να μη λιώσουν τα λαχανικά.
⇔
Αν δεν χρησιμοποιήσετε ατζίκα μπορείτε να βάλετε μια πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε μεγάλες φέτες και λίγο μπούκοβο, αλλά το φαγητό σας δεν θα έχει την ίδια νοστιμιά.
Καλή σας όρεξη.