A pizza to remember! Εξαιρετική συνταγή για 2 πίτσες, με έντονο ελληνικό στοιχείο και αρωματική φρέσκια ρόκα.
Θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη:
400gr αλεύρι
100gr καλαμποκάλευρο
1 φακελάκι Μάγια ξηρή
250 ml νερό χλιαρό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
extra καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα του ζυμαριού
Για τη σάλτσα:
200gr ντοματάκι κονκασέ
1 κ.σ. μείγμα γεύσης λαχανικών Μπαγκατζούνης
Για τη γέμιση:
200gr φέτα τριμμένη
200gr γραβιέρα τριμμένη
φρέσκια ντομάτα κομμένη σε φέτες
κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
ελιές χωρίς κουκούτσι
φύλλα ρόκας
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μία μπασίνα τα δύο αλεύρια με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανοίγουμε μία λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το νερό το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και όταν πια δεν θα δουλεύεται άλλο το πλάθουμε με τα χέρια μας έως ότου έχουμε ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι. Πασπαλίζουμε το ζυμάρι με καλαμποκάλευρο και το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
Ανακατεύουμε το ντοματάκι με το μείγμα γεύσης λαχανικών Μπαγκατζούνης και το βάζουμε να πάρει μία βράση για περίπου 5 λεπτά έως ότου ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο. Με ένα πλάστη το ανοίγουμε μέσα σε ένα ταψί. Αν κολλάει ρίχνουμε και άλλο καλαμποκάλευρο. Βάζουμε πάνω στη ζύμη πρώτα τη σάλτσα και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από τα φύλλα ρόκας.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς κελσίου για περίπου 15 με 20 λεπτά έως ότου κάνει ωραία κρούστα το ζυμάρι. Σερβίρουμε με τα φύλλα ρόκας και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
του Chef Κατσάρα Θωμά