Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > O Μιχάλης Καλαβρινός μαγειρεύει πέστροφα με μπαρμπουνοφάσουλα, αντίδια και απάκι Κρήτης

O Μιχάλης Καλαβρινός μαγειρεύει πέστροφα με μπαρμπουνοφάσουλα, αντίδια και απάκι Κρήτης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

Πέστροφα με μπαρμπουνοφάσουλα, αντίδια και απάκι Κρήτης

Υλικά (για 4 άτομα):

4 πέστροφες

400γρ μπαρμπουνοφάσουλα

1/2 κιλό αντίδια

1 κρεμμύδι ξερό

100γρ απάκι

άνηθος

χυμό από μισό λεμόνι

50 ml Λευκό κρασί

 

Εκτέλεση για πέστροφα:

Φιλετάρουμε τις πέστροφες, αλατοπιπερώνουμε και τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο απ” τη μεριά της πέτσας. Αφού γίνουν τραγανές οι πέτσες, τις γυρνάμε και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμα.

 

Εκτέλεση για γαρνιτούρα:

Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, μετά το απάκι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού βράσουμε τα μπαρμπουνοφάσουλα και τα αντίδια τα βάζουμε στο πιάτο με το κατάλληλο στήσιμο. Στο τέλος βάζουμε το χυμό λεμόνι, το αλατοπίπερο και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

 

 

kalavrinos mixalis

Καλή σας όρεξη!

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Μιχάλης Καλαβρινός

Ο Μιχάλης Καλαβρινός, είναι σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Αισθήσεις”. Είναι ο τηλεοπτικός master chef, και κάθε Παρασκευή θα παρουσιάζει μια δική του μοναδική συνταγή, στους αναγνώστες του e-ptolemeos.gr !