“Το μνημόνιο Τσίπρα στην ενέργεια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό γιατί είναι πολύ δυσμενέστερο για το δημόσιο συμφέρον και τελικά για τον καταναλωτή από τα μέχρι τώρα συμφωνημένα.
Για την περιοχή μας έχει μετρήσιμο κόστος καθώς μπορεί να της στερήσει επενδύσεις ύψους 5 δις ευρώ, ποσό που μπορεί να έρθει στον τόπο μας με την κατασκευή των νέων Μονάδων της ΔΕΗ, της Μελίτης ΙΙ, του Αγ. Δημητρίου VI και φυσικά της Πτολεμαΐδας V.
Γι΄ αυτό θα χρειαστεί μια νέα σκληρή διαπραγμάτευση, την οποία ο κ. Τσίπρας δεν έκανε. Εμείς θα την κάνουμε, υλοποιώντας τη δέσμευση που ανέλαβε εδώ, από την Κοζάνη, στην πρόσφατη επίσκεψη της η Πρόεδρος μας κ. Γεννηματά, να συζητήσουμε, δηλαδή, πρώτα με την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Έτσι θα πετύχουμε το στόχο μας που είναι να έχουμε μια ισχυρή ΔΕΗ, που διαθέτει πόρους για επενδύσεις και συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας μαζί με τους εργαζόμενους της.
Κάτι που μπορεί να γίνει προκρίνοντας τη λύση του Στρατηγικού Επενδυτή, ο οποίος θα δεσμευτεί γι΄ αυτές τις μεγάλες επενδύσεις, τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων, τις καινοτομίες και φυσικά το σεβασμό στο περιβάλλον.
Είναι κάτι που μπορούμε, εφόσον το συμφωνήσουμε, να το παλέψουμε και να το αλλάξουμε στο μνημόνιο Τσίπρα, επιβάλλοντας τελικά αυτή τη λύση”.
Με αυτή του την τοποθέτηση ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) στην Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης του στο ραδιόφωνο του VETO FM και το δημοσιογράφο Σπύρο Κουταβά, υπενθύμισε μια ακόμα σημαντική πτυχή της ζημιάς που έγινε στον τόπο από τις 25 του Γενάρη μέχρι σήμερα, σ΄ έναν κρίσιμο τομέα τόσο για την εθνική όσο και για την τοπική οικονομία.
Ο κ. Κουκουλόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει και την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την απόδοση από τον προϋπολογισμό του κράτους ενός ποσού για το συνταξιοδοτικό σύστημα των εργαζομένων στη ΔΕΗ και τόνισε πως “δεν είναι κάτι που έρχεται για πρώτη φορά από τον κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. Είχε έρθει και παλιότερα αλλά αποκρούστηκε απ΄ το ΠΑΣΟΚ καθώς σ΄ αυτή την περίπτωση, εκτός του ότι ανατρέπονται θεμελιωμένα δικαιώματα, θα φτάναμε στο σημείο άνθρωποι με 30 χρόνια ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά να παίρνουν συντάξεις των 200 και 300 ευρώ. Είναι κάτι εντελώς άδικο που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει δεκτό απ΄ το ΠΑΣΟΚ”.
Ο υποψήφιος βουλευτής ρωτήθηκε για το αν πραγματικά υπάρχει η δυνατότητα αλλαγών στο 3ο μνημόνιο και υπογράμμισε τρία βασικά ζητήματα:
- Το μνημόνιο πρέπει κατ΄ αρχήν να αρχίσει να εφαρμόζεται και να μην πάμε συνεχώς μπρος πίσω δίνοντας το δικαίωμα στους ξένους να παίζουν τελικά αυτοί τον κυρίαρχο ρόλο και να αποφασίζουν για μας.
- Η χώρα έχει ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, που μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει μέχρι τώρα.
- Πρέπει να υπάρξει, επιτέλους, σταθερότητα. Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ευρύτατων συνεργασιών, όπου όλες οι βασικές πολιτικές δυνάμεις θα δουλεύουν για ένα σκοπό και δεν θα ασκούν ανέξοδη αντιπολίτευση παραπλανώντας τους πολίτες, μπορεί να μας οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης. Και μέσα απ΄ την ανάπτυξη θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αρθούν ή να διορθωθούν αδικίες. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά και έτσι θα καταφέρουμε να αλλάξουμε πολλούς δυσμενείς όρους του μνημονίου. Γιατί, πολύ απλά, όταν βελτιώνεις κάποιους τομείς και αποδίδουν, τότε μπορείς να αφαιρέσεις αρνητικά που υπάρχουν σε άλλους. Αυτή είναι η λύση και ο μόνος δρόμος. Ενότητα, ειλικρινή συνεργασία και πολύ δουλειά.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την περιοχή μας για μια σειρά σημαντικά ζητήματα που μας ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε το εξής: “Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια λόγω των οικονομικών προβλημάτων κατέβηκε πολύ ο πήχης των προσδοκιών μας. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να τολμήσουμε και να επιδιώξουμε να αλλάξουμε πολλά, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε πως χρειάζεται όραμα, σχέδιο και ενότητα. Με φωνές, κραυγές και αφορισμούς δεν θα πάμε πουθενά, κάτι που το καταλάβαμε όλοι μας πολύ καλά τα τελευταία χρόνια”.