Προσθέτετε γραβιέρα στην παραδοσιακή λαδένια της Κιμώλου και γίνεται μια πεντανόστιμη πίτσα.
Υλικά
- 700γρ. αλεύρι
- 30γρ. μαγιά ξηρή
- 4 ντομάτες ώριμες
- 3 μεγάλα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 250γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα ταψάκι ανακατεύετε το αλεύρι με λίγο αλάτι και κάνετε στη μέση μια λακουβίτσα. Ρίχνετε τη μαγιά που έχετε διαλύσει σε 3/4 φλιτζανιού χλιαρό νερό και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή και ομοιογενής, που να μην κολλάει στα χέρια. Προσθέτετε αν χρειαστεί λίγο νερό κατά το ζύμωμα. Αφήνετε τη ζύμη για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει.
Στο μεταξύ κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και τις ανακατεύετε σε ένα μπολ με τις φέτες των κρεμμυδιών, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170˚C. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και την πλάθετε σε μπάλες. Ανοίγετε την κάθε μπάλα ξεχωριστά και τις βάζετε σε λαδωμένα ταψάκια. Πιέζετε με την παλάμη σας τη ζύμη να ανοίξει καλύπτοντας όλο τον πάτο του κάθε ταψιού.
Απλώνετε στην επιφάνεια της ζύμης το μίγμα ντομάτας-κρεμμυδιών και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Περιχύνετε τις πίτσες με το ελαιόλαδο. Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου την καθεμιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή