Επίσημη εκπροσώπηση απέκτησε το πολιτικό κίνημα “Το Ποτάμι” στην Εορδαία, καθώς προχωρά στη δημιουργία πυρήνα στην περιοχή, ενώ στην πρώτη πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου σε καφετερία της Πτολεμαΐδας ανακοινώθηκε ότι τοπικός Συντονιστής Εορδαίας ορίστηκε ο Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός, Παύλος Κιλίτνζης.
Την πρώτη επίσημη εκδήλωση του νέου κόμματος στην Πτολεμαΐδα άνοιξε ο Περιφερειακός Συντονιστής Δυτικής Μακεδονίας του “Ποταμιού”, Χαράλαμπος Ιορδανίδης, ο οποίος καλωσόρισε τους φίλους και εθελοντές του “Ποταμιού”, τονίζοντας ότι το κίνημα αρχίζει να αποκτά πλέον μια πιο δυναμική παρουσία στην περιοχή και παρουσίασε το Συντονιστή Εορδαίας.
Υπάρχει, είπε ο κ. Ιορδανίδης, ένα βουβό κίνημα που στηρίζει “Το Ποτάμι” και αρχίζει σιγά σιγά να εκδηλώνεται, ωστόσο «η πόλωση που υπάρχει τον κρατά λίγο πίσω. Εμείς θα προσπαθήσουμε αυτό τον κόσμο να τον αγκαλιάσουμε, γιατί πιστεύουμε σ’ αυτό το κίνημα και ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο.»
«Το Ποτάμι», σημείωσε, «έχει ως μότο ότι θέλει να τα αλλάξει όλα χωρίς να γκρεμίσει τίποτα» και τόνισε ότι «“Το Ποτάμι” πολικά είναι στο κέντρο, όχι με την παλιά έννοια του όρου, θέλει να είναι στο κέντρο των εξελίξεων. Είναι ένα κίνημα που ακούει κάθε πολίτη στην τελευταία άκρη της Ελλάδας.»
Είναι, πρόσθεσε, ένα κίνημα για τη δικαιοσύνη, την εργασία και την Παιδεία, που είναι οι τρεις πυλώνες μιας δημοκρατικής κοινωνίας ίσων ευκαιριών που εξασφαλίζουν τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία, δηλαδή το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την Παιδεία που είναι ο βασικός πυλώνας μιας κοινωνίας, αν και επισήμανε ότι επειδή “Το Ποτάμι” δεν θεωρεί ότι τα ξέρει όλα οι φίλοι και τα μέλη του κινήματος θα συνδιαμορφώσουν τις θέσεις του.
Επισήμανε μάλιστα ότι όλοι οι εθελοντές και φίλοι του “Ποταμιού” είναι οι θεματοφύλακες των αρχών του κινήματος, ενώ ερωτηθείς για τα ποσοστά που προσδοκά “Το Ποτάμι” στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές είπε ότι μπορεί να πιάσει τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που κινούνται από 6%-10%.
Ο Τοπικός Συντονιστής Εορδαίας, Παύλος Κιλίντζης, αναφέρθηκε στις βασικές αρχές του “Ποταμιού”, καθώς, όπως σημείωσε, υπάρχει μια θολή εικόνα για “Το Ποτάμι”. Πρόκειται, είπε, για ένα προοδευτικό κόμμα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά φιλελεύθερο σε ό,τι αφορά την οικονομία. Δεν ασπάζεται αριστερές κρατικιστικές αντιλήψεις, καθώς πιστεύει ότι η οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία και σ’ αυτό επικεντρώνεται: στην ανάπτυξη της αγοράς, στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Ο κ. Κιλίντζης αναφέρθηκε ειδικότερα στις θέσεις του “Ποταμιού” για την πάταξη της διαφθοράς, για την Παιδεία, επισημαίνοντας μάλιστα ότι είναι υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος και της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Είναι υπέρ της στήριξης της επιχειρηματικότητας μέσω συγκεκριμένων μέτρων ώστε να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας, να πάρει ανάσα η αγορά καθώς και τα ασφαλιστικά ταμεία, για να βγει η χώρα από την κρίση.
Τόνισε επίσης την ανάγκη αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τη στήριξη και ανάπτυξη των νέων επιχειρήσεων, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όχι επιδότησης της ανεργίας, γιατί μόνο έτσι μπορεί να βγει η χώρα από την κρίση.
Υπογράμμισε τέλος ότι «“Το Ποτάμι” είναι ένα κόμμα που μέσω της ηλεκτρονικής του πλατφόρμας έχει αναπτύξει πάρα πολύ την ανοιχτή διαδικασία επιλογής υποψηφίων και λήψης αποφάσεων. Μέσα από αυτή μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης να προτείνει βουλευτές και να προτείνει απόψεις, οι οποίες συζητούνται στη συνέχεια από τα συντονιστικά όργανα του κινήματος» κι επισήμανε «ότι τέτοιες δημοκρατικές διαδικασίες δεν διαθέτουν τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, σ’ αυτά “Το Ποτάμι” είναι ένα βήμα πιο μπροστά.»