Αρχική > Slider > O Mιχάλης Καλαβρινός μαγειρεύει βελουτέ κολοκύθας με φασκόμηλο, σύγκλινο Μάνης και κάστανα

O Mιχάλης Καλαβρινός μαγειρεύει βελουτέ κολοκύθας με φασκόμηλο, σύγκλινο Μάνης και κάστανα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

Με τεχνοτροπία από την Γαλλική μαγειρική παράδοση μαγειρεύουμε για σήμερα βελουτέ αλλά με την προσθήκη ενός εξαίσιου ελληνικού προϊόντος, του σύγκλινου Μάνης.

10812037_10204361762940845_1581543181_n

 

Βελουτέ κολοκύθας με φασκόμηλο, σύγκλινο Μάνης και κάστανα

 

Υλικά (για 4 άτομα)

 

1,5 Kg κολοκύθας

1 κρεμμύδι ξερό

1 πράσο

φασκόμηλο

2 L ζωμό κοτόπουλο

200 gr σύγκλινο

200 gr κάστανα

150 ml λευκό κρασί

 

Εκτέλεση:

 

Κόβουμε την κολοκύθα σε χοντρά κομμάτια. Την αλατοπιπερώνουμε , βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. ( μέχρι να μαλακώσει)

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το φασκόμηλο και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε την κολοκύθα και βάζουμε το ζωμό κοτόπουλο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Αφαιρούμε το φασκόμηλο.

Αλέθουμε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα.

Για το σερβίρισμα, σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κάστανα (αφού τα καθαρίσαμε και τα ψήσαμε) και το σύγκλινο.

 

Καλή σας όρεξη!

kalavrinos mixalis

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Μιχάλης Καλαβρινός

Ο Μιχάλης Καλαβρινός, είναι σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Αισθήσεις”. Είναι ο τηλεοπτικός master chef, και κάθε Παρασκευή θα παρουσιάζει μια δική του μοναδική συνταγή, στους αναγνώστες του e-ptolemeos.gr !