Με τεχνοτροπία από την Γαλλική μαγειρική παράδοση μαγειρεύουμε για σήμερα βελουτέ αλλά με την προσθήκη ενός εξαίσιου ελληνικού προϊόντος, του σύγκλινου Μάνης.
Βελουτέ κολοκύθας με φασκόμηλο, σύγκλινο Μάνης και κάστανα
Υλικά (για 4 άτομα)
1,5 Kg κολοκύθας
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
φασκόμηλο
2 L ζωμό κοτόπουλο
200 gr σύγκλινο
200 gr κάστανα
150 ml λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Κόβουμε την κολοκύθα σε χοντρά κομμάτια. Την αλατοπιπερώνουμε , βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. ( μέχρι να μαλακώσει)
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το φασκόμηλο και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε την κολοκύθα και βάζουμε το ζωμό κοτόπουλο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Αφαιρούμε το φασκόμηλο.
Αλέθουμε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα.
Για το σερβίρισμα, σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κάστανα (αφού τα καθαρίσαμε και τα ψήσαμε) και το σύγκλινο.
Καλή σας όρεξη!