Το συνοδευτικό στο τραπέζι που ταιριάζει με όλα! Με τη μοναδική γλυκιά γεύση της ψημένης πιπεριάς Φλωρίνης σε ένα βελούδινο ντιπ που δεν βαριέσαι να βουτάς σκέτο ή μη, το πιρούνι σου συνέχεια!
Είναι γρήγορο και εύκολο (ειδικά αν χρησιμοποιήσεις ψημένες έτοιμες πιπεριές) ορεκτικό… πρωτότυπο και σερβίρεται ακόμα και με το ποτό και λίγα παξιμαδάκια. Δοκίμασε το και σαν σως μέσα στο σάντουιτς σου, θα σε ξετρελάνει.
- 350 γρ πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κγ άνηθο ψιλοκομμένο
- 60 γρ κουκουνάρια ή αμύγδαλα καβουρδισμένα
- ¼ κγ αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
Κόβω τις πιπεριές σε λωρίδες και αυτές στη μέση και τις βάζω στον πολυκόφτη.
-
Προσθέτω το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και τα αλέθω καλά.
-
Τα μεταφέρω σε ένα μπολ, ρίχνω μαζί το γιαούρτι, το άνηθο, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
-
Τα ανακατεύω όλα μαζί με ένα κουτάλι.
-
Απλώνω την ποσότητα που θέλω σε ένα επίπεδο πιάτο δημιουργώντας με τη ράχη του κουταλιού κύματα, ραντίζω με έξτρα ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και άνηθο.
-
Το συνοδεύω με ψημένες αραβικές πίτες ή φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
ΤΙΠ:
-
Αν χρησιμοποιήσω έτοιμες ψημένες πιπεριές από βαζάκι τις στραγγίζω καλά από τα υγρά και τις ταμπονάρω με απορροφητικό χαρτί.
-
Μπορώ να χρησιμοποιήσω ωμές πιπεριές και να τις βάλω σε λαδόκολλα στο ταψί, να τις ραντίσω με λίγο ελαιόλαδο και να τις ψήσω στο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 200°C για 25 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν. Τις αποφλοιώνω όσο είναι ζεστές και τις αφήνω να κρυώσουν.
-
Τα κουκουνάρια τα καβουρδίζω σε ένα τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή ένταση, ανακατεύοντας τα μέχρι να πάρουν χρυσαφί-καφέ χρώμα. Τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
Πηγή: https://paxxi.gr/