Εκπαιδευτικούς και συμβουλευτικούς σκοπούς της Οικονομικής Υπηρεσίας και των υπαλλήλων του Δήμου Κοζάνης επικαλέστηκε η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη, προκειμένου να δικαιολογήσει την επιλογή ανάθεσης σε εξωτερικό συνεργάτη της υποστήριξης λογιστικών- χρηματοοικονομικών διαδικασιών, αλλά και της εφαρμογής του νέου λογιστικού πλαισίου, προκαλώντας ακόμα περισσότερα ερωτηματικά σε έναν τομέα όπου πρόσφατα υπήρξαν σημαντικές παρεμβάσεις.
Οι αλλαγές σε πρόσωπα στην Οικονομική Υπηρεσία και η μετέπειτα επιλογή σύναψης συνεργασίας με εξωτερικούς συνεργάτες, δημιούργησε προβληματισμό για την εμπιστοσύνη ή την ικανότητα περαίωσης σημαντικών διαδικασιών όπως ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς και η σύνταξη του ισολογισμού, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για επιλογές που υποβαθμίζουν το κύρος της υπηρεσίας η οποία έχει ανταπεξέλθει όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Μάλιστα οι εξηγήσεις που προσπάθησε να δώσει η δημοτική αρχή δεν έπεισαν την αντιπολίτευση, με τις παρατάξεις να θέτουν ζήτημα και για το διαχωρισμό των δύο δαπανών ώστε να μην ακολουθηθεί η διαγωνιστική διαδικασία.
Δήμαρχος Κοζάνης και Αντιδήμαρχος Οικονομικών, επιχειρηματολόγησαν στη βάση των πολλών αλλαγών που έχει επιφέρει το κανονιστικό πλαίσιο, ενώ αναφέρθηκαν σε καθυστερήσεις οι οποίες σημειώθηκαν στο παρελθόν στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, με τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας να έχουν πλέον την άμεση πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες ώστε να διεκπεραιώνονται γρηγορότερα οι εκκρεμείς υποθέσεις.
Οι δύο αναθέσεις ανέρχονται στα ποσό των 74.400 ευρώ(37.200+ 37.200), με την αντιπολίτευση να τις καταψηφίζει σε επίπεδο αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και το Δήμαρχο Κοζάνης να αναφέρει πως γίνεται θέμα για μικροποσά τη στιγμή που στο Δήμο Κοζάνης, εκτελούνται έργα εκατομμυρίων.
Στα σημαντικά της συνεδρίασης πάντως κατεγράφη η ηχηρή απουσία του πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών, Κώστα Κουρού, αλλά και του Αντιδημάρχου Παιδείας, Γιάννη Ιωαννίδη, οι οποίοι είχαν διαφωνήσει εντόνως στο εσωτερικό της παράταξης Κοκκαλιάρη για τις αλλαγές στην Οικονομική Υπηρεσία και την απομάκρυνση του Αναπληρωτή προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, Χρήστου Καραλιώτα.
Η απουσία των δύο αντιδημάρχων και ειδικά αυτή του Κώστα Κουρού δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς αποτελεί ένας σαφές μήνυμα προς τη διοίκηση Κοκκαλιάρη και τις επιλογές της στον τομέα των Οικονομικών του Δήμου, οι οποίες ξεκίνησαν με την αλλαγή σε πολιτικό επίπεδο(σ.σ. αλλαγή αντιδημάρχου), συνεχίστηκαν σε υπαλληλικό(σ.σ. απομάκρυνση Καραλιώτα) και ολοκληρώνονται με την πρωτοφανή για τα δεδομένα του Δήμου Κοζάνης σύναψης συνεργασίας με εξωτερικό συνεργάτη για σοβαρές διαδικασίες όπως η σύνταξη του προϋπολογισμού και του ισολογισμού.
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν σαφώς αρνητική ατμόσφαιρα και ένα ζήτημα εμπιστοσύνης στην Οικονομική Υπηρεσία και τους υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι διαχρονικά έφερναν εις πέρας ανάλογες υποχρεώσεις.






























