Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μελωμένη καλοκαιρινή κότα με πιπεριές και μπίρα

Μελωμένη καλοκαιρινή κότα με πιπεριές και μπίρα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ένα φαγητό εύκολο και πεντανόστιμο σας προτείνει σήμερα το pontos-news.gr, με τη συμβουλή γι” αυτήν τη συνταγή να προτιμήσετε χωριάτικη κότα. Σιγομαγειρέψτε την, και η σάλτσα με τις πιπεριές και την μπίρα θα μελώσει και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

  • 1 χωριάτικη κότα γύρω στα 1.800 γραμμ. κομμένη σε μερίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε λεπτές φέτες
  • 4 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες (όλα τα χρώματα)
  • 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • άσπρο ρύζι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ξεκινάμε αυτή την καλοκαιρινή συνταγή με κοτόπουλο, ροδίζοντας σε πλασοτέ κατσαρόλα λίγες-λίγες (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού) τις μερίδες κότας. Όσες ροδίζουμε, τις διατηρούμε σκεπασμένες σε πιατέλα.
  2. Στο ίδιο ελαιόλαδο, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα της κότας, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο.
  3. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄ ανακατεύοντας, και τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.
  4. Ανακατεύουμε να λαδωθούν, ξαναβάζουμε την κότα στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την μπίρα λίγη-λίγη γιατί φουσκώνει.
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 90΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλερικό και να μελώσει η σάλτσα του.
Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team