Ένα σπάνιο, πρωτοφανές όσο και περίεργο μετεωρολογικό- καιρικό φαινόμενο εμφανίστηκε από την περασμένη Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης και συγκεκριμένα ακριβώς πάνω από το Δημαρχείο της πόλης.
Μαζεύτηκαν μαύρα σύννεφα και άρχισαν να εμφανίζονται αστραπές και να πέφτουν κεραυνοί!
Το εκπληκτικό είναι πως τα σύννεφα βρίσκονταν μόνο πάνω από το Δημαρχείο και οι αστραπές κι οι κεραυνοί στόχευαν αποκλειστικά το κτίριο του, την ώρα που σε όλα τα άλλα σημεία της πόλης αλλά και του Δήμου, επικρατούσε ηλιοφάνεια και ο καιρός θύμιζε Άνοιξη!
***
Όπως είναι φυσικό και επόμενο το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο ανησύχησε τους κατοίκους της πόλης καθώς κάτι ανάλογο δεν είχε παρουσιαστεί στα τόσα χρόνια της ύπαρξης της.
Προβλημάτισε όμως και διάφορους έγκριτους μετεωρολόγους απ’ όλη τη χώρα, οι οποίοι έσπευσαν επί τόπου προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία, να το μελετήσουν και να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα.
***
Προσέλκυσε, επίσης, ειδικούς και εμπειρογνώμονες διαφόρων ειδικοτήτων και δεξιοτήτων, πτυχιούχους πανεπιστημίων, ΤΕΙ, ΙΕΚ αλλά και πρακτικούς, οι οποίοι προσήλθαν αυτοβούλως, όπως γίνεται συνήθως, για να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους.
Μόλις δε έγινε γνωστό πως κάτι περίεργο συμβαίνει πάνω απ’ το Δημαρχείο της Κοζάνης υπήρξε αθρόα προσέλευση του κόσμου στην πλατεία και μεγάλη κινητοποίηση και των μέσων μαζικής ενημέρωσης και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στήθηκαν απ’ έξω συνεργεία εξωτερικών μεταδόσεων όλων των τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία άρχισαν να κάνουν συνεχείς ζωντανές συνδέσεις καταγράφοντας την εξέλιξη του και περιμένοντας, φυσικά, το πόρισμα των ειδικών για το τι μπορεί να το προκάλεσε.
***
Μετεωρολόγοι και εμπειρογνώμονες έπιασαν αμέσως δουλειά μελετώντας κάθε πτυχή του φαινομένου, εξετάζοντας το από κάθε πλευρά, μετεωρολογική, γεωλογική κ.τ.λ., και ανά δύο ώρες εξέδιδαν ανακοινωθέν αφού όλη η Ελλάδα αγωνιούσε για να μάθει τι συμβαίνει τελικά.
Δυστυχώς, όμως κάθε φορά το ανακοινωθέν το μόνο που ανέφερε ήταν πως οι έρευνες συνεχίζονται καθώς δεν είχε προκύψει μέχρι τότε κάποιο στοιχείο που να εξηγεί τα πώς και τα γιατί.
***
Και ενώ το φαινόμενο συνεχίζονταν, με τα μαύρα σύννεφα όχι απλώς να παραμένουν όσο περνούσαν οι ώρες αλλά να πληθαίνουν και τις αστραπές και τους κεραυνούς να πέφτουν ασταμάτητα, στην κεντρική πλατεία και απέναντι απ’ το Δημαρχείο εμφανίστηκε Κοζανίτης ο οποίος δήλωσε στις κάμερες:
«Μην ανησυχείτε, δεν είναι τίποτα σοβαρό. Ο Γιάννης άλλαξε Αντιδημάρχους και ορισμένοι δεν το πήραν και τόσο καλά».
(σ. σ. όπου Γιάννης, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης)
***
Όπως αποδείχτηκε ο Κοζανίτης που έκανε την παραπάνω δήλωση είχε απόλυτο δίκιο και κατάφερε μόνος του να ξεδιαλύνει το μυστήριο.
Πράγματι, οι αστραπές και οι κεραυνοί προέρχονταν από τους δυσαρεστημένους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης που άλλαξαν θέση στις Αντιδημαρχίες πηγαίνοντας σε άλλες που δεν ήθελαν, απ’ αυτούς που αποχώρησαν και έμειναν εκτός σχήματος και από όσους δεν έγιναν Αντιδήμαρχοι παρότι το επιθυμούσαν.
***
Σε ό,τι αφορά δε τα μαύρα σύννεφα, αυτά είναι που μαζεύτηκαν πάνω απ’ το Δημαρχείο και το συνδυασμό του Δημάρχου «Μαζί για την Κοζάνη» εξ αιτίας των αντιδράσεων.
Το ότι ο αριθμός τους αυξάνονταν όσο περνούσαν οι ώρες μετά την ανακοίνωση των Αντιδημάρχων θεωρήθηκε φυσιολογικό και αναμενόμενο καθώς αυξανόταν, ευθέως ανάλογα, και οι αντιδράσεις εντός του συνδυασμού.
***
Μέχρι την ώρα που γραφόταν οι γραμμές αυτές το φαινόμενο δεν είχε υποχωρήσει και παρέμενε πάνω απ’ το Δημαρχείο.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της στήλης ανέφεραν ότι αν δεν καθαρίσει η ατμόσφαιρα σύντομα ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης σκέφτεται να παραγγείλει δύο αλεξικέραυνα.
Ένα σταθερό για να τοποθετηθεί στη σκεπή του Δημαρχείου και ένα φορητό για να το έχει πάντα μαζί του στις διάφορες μετακινήσεις του.































