Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ρολό κιμά με αυγά και τυλιγμένο σε μπέικον

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ρολό κιμά με αυγά και τυλιγμένο σε μπέικον

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

 

Το ρολό κιμά με αυγά είναι η εύκολη και γευστική λύση για ένα τραπέζι, για τον μπουφέ ή για το κυριακάτικο γεύμα. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου είναι ότι οι φέτες του μπέικον το αγκαλιάζουν και το κρατάνε ζουμερό!

Αν δεν έχετε κλείσει τη λίστα με τα φαγητά που θα ετοιμάσετε στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, προσθέστε το θα ενθουσιαστείτε με την γεύση του!

Υλικά :

  • 700 γρ. κιμάς ανάμεικτος
  • 15 φέτες μακρόστενες καπνιστό μπέικον
  • 2 αυγά για τον κιμά
  • 4 αυγά βραστά
  • 6 φέτες γκούντα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 αυγό
  • 5 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Μία χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και κόκκινο πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 10 κουτ. σούπας φρυγανιά
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • 2 κουτ. σούπας μίγμα λαχανικών vegeta
  • Ελαιόλαδο
  • 5-6 πατάτες

 

Εκτέλεση :

Πλένουμε και τεμαχίζουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις σκελίδες σκόρδου και τις περνάμε από μούλτι. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα αυγά, τα  κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 2 κουταλιές μουστάρδα και την vegeta  τα ζυμώνουμε καλά.

Προσθέτουμε την φρυγανιά και το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα. Πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο περισσότερο φρυγανιά.

Βάζουμε το μπολ με το κιμά στο ψυγείο για μισή ώρα  τουλάχιστον και προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 οC. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε τις μισές φέτες του μπέικον όπως στη φωτογραφία, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενά ανάμεσα.

Στρώνουμε τον μισό κιμά επάνω στις φέτες του μπέικον, από επάνω τοποθετούμε τις φέτες γκούντα ανά δύο, και τέλος τα βρασμένα αυγά.

Παίρνουμε τον υπόλοιπο κιμά και τον στρώνουμε από επάνω δίνοντας στο ρολό μακρόστενο σχήμα.

Φέρνουμε τις άκρες του μπέικον επάνω στο ρολό και στρώνουμε και τις υπόλοιπες μέχρι να καλυφθεί όλο το ρολό.

Κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε μέσα το ταψάκι γύρω από το ρολό. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολάκι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη τον χυμό από το λεμόνι, την υπόλοιπη μουστάρδα και περιχύνουμε τις πατάτες.

Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1,5 ώρα, γυρνώντας το ώστε να ροδίσει απ” όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για να μπορέσουμε να το κόψουμε σε φέτες χωρίς να το διαλύσουμε.

 

Χρόνια πολλά γεμάτα υγεία, αγάπη και ευημερία! Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος!

Καλή επιτυχία!

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team