Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ρολά σφολιάτας με κρέμα λεμονιού

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ρολά σφολιάτας με κρέμα λεμονιού

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

Τα ρολά σφολιάτας είναι πολύ εύκολα και πρακτικά και μπορείτε να τα γεμίσετε με τα υλικά που σας αρέσουν.

Στην παρακάτω συνταγή το γέμισα με μυρωδάτη κρέμα λεμονιού, τα έψησα, τα πασπάλισα με μπόλικη άχνη ζάχαρη…. και το αποτέλεσμα; Απολαυστικά και πεντανόστιμα!

Απλά δοκιμάστε τα!

 

Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 5 – 6 γεμάτες κουτ. γλυκού κορνφλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • Χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Νερό όσο πάρει
  • Άχνη
  • Αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο πάνω – κάτω αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.

Πρώτα θα ετοιμάσουμε την κρέμα μας φτιάχνοντας σπιτική λεμονάδα με τον χυμό από τα δύο λεμόνια, τις 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη και νερό όσο μας πάρει μέχρι να φτάσουμε στα 250 περίπου ml. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Στην περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε την να κάνετε εσείς τη λεμονάδα, απλά χρησιμοποιείτε λεμονάδα εμπορίου 250 ml!

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά. Ρίχνουμε την λεμονάδα σε μία κατσαρόλα, τα χτυπημένα αυγά, το βούτυρο, την ζάχαρη και ανακατεύουμε σιγά – σιγά να λιώσει το βούτυρο.

Μόλις λιώσει προσθέτουμε το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μετατραπεί σε μία πεντανόστιμη κρέμα με πηχτή υφή.

Ανοίγουμε με τον πλάστη το 1οφύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τη μισή κρέμα και το τυλίγουμε σε ρολό.

Το ίδιο κάνουμε και στο δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Στο ένα πρόσθεσα πάνω από την κρέμα, λίγο φιλέ αμύγδαλο, πηγαίνει πάρα πολύ, δοκιμάστε το!

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και κόβουμε το κάθε ρολό σε 15-17 κομμάτια.

Προσοχή : τα αραδιάζω μέσα στο ταψί κρατώντας μία μικρή απόσταση το ένα με το άλλο γιατί διαφορετικά δε θα φουσκώσουν! Θα ψήσω δύο ταψιά, ένα για κάθε ρολό σφολιάτας.

Χτυπάμε το 3ο αυγό, το αραιώνουμε με λίγο νερό και περνάμε από επάνω τα ρολά με ένα πινέλο. Ψήνουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά.

Τα βάζουμε σε δίσκο, περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα πασπαλίζουμε με άχνη.

Καλή επιτυχία!

 Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team